Atlantis net hız düştü

• Konuyu başlatan DrAzE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 48

DrAzE

Centipat
Daha fazla  
Atlantis Nete geçtik, yaklaşık 8 ay oluyordur. İlk 1. ve 2. ay 1000 megabite yakın veriyordu, 900 civarı; ancak sonra düştü, başta 400 oldu 1-2 ay daha, sonra 100 Mbps oldu. Bir keresinde iletişime geçip söylemiştik, 1 hafta tekrar 1000 oldu, sonra tekrar düştü (iletişime geçmek çok zor). Şu anda bu civarda geziyor. Bunun sebebi ne olabilir? Hatta son dönemlerde çok fazla bağlantı kopukluğu yaşıyoruz. Ödediğimiz tarife 1000 megabit. Ethernet kablosunda ek kullanıyorum, bu durumla alakalı olabilir mi?

1761916957304.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Atlantis Nete geçtik, yaklaşık 8 ay oluyordur. İlk 1. ve 2. ay 1000 megabite yakın veriyordu, 900 civarı; ancak sonra düştü, başta 400 oldu 1-2 ay daha, sonra 100 Mbps oldu. Bir keresinde iletişime geçip söylemiştik, 1 hafta tekrar 1000 oldu, sonra tekrar düştü (iletişime geçmek çok zor). Şu anda bu civarda geziyor. Bunun sebebi ne olabilir? Hatta son dönemlerde çok fazla bağlantı kopukluğu yaşıyoruz. Ödediğimiz tarife 1000 megabit. Ethernet kablosunda ek kullanıyorum, bu durumla alakalı olabilir mi?

Eki Görüntüle 2596219

Hocam 1000 Mbit alırken zaman içerisinde 900-800'e düşmesi normal. Operatörler 1000 Mbit diyorlar ama apartmandaki/bölgedeki yoğunluğa göre maalesef düşüyor.

Fakat 100'lere kadar düşmesi hiç normal değil, zaman içerisinde bir değişiklik yaptınız mı? Wi-Fi ile hız testi yaptığınızda ne hızı alıyorsunuz?

Hocam 1000 Mbit alırken zaman içerisinde 900-800'e düşmesi normal. Operatörler 1000 Mbit diyorlar ama apartmandaki/bölgedeki yoğunluğa göre maalesef düşüyor.

Fakat 100'lere kadar düşmesi hiç normal değil, zaman içerisinde bir değişiklik yaptınız mı? Wi-Fi ile hız testi yaptığınızda ne hızı alıyorsunuz?

Benim telefonum düşük bir model o yüzden etkisi değişir mi bilmem.

Ping = 5
jitter = 2
download = 37Mbps
upload = 27Mbps.

Eki Görüntüle 2596219

Dediğin gibi ekten dolayı olma ihtimali var. ONT ile modem arasına sıfırdan sağlam bir CAT6 Ethernet kablosu ile çekip dene.

Kullandığınız Ethernet kablosunu eksiz duruma getirip deneyin. Eğer ek HGW'den bilgisayara giden kabloda ise geçici olarak bilgisayarı HGW'nin yanına taşıyıp cihazın kutusundan çıkan kısa CAT5E kabloyla bağlayın. Eğer ONT ile HGW arasındaki Ethernet kablosu ekli ise HGW'yi ONT'nin yanına götürüp aynı şekilde kısa kablo ile deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı