Atlantis net indirme hızı yavaş

Omerbng

Hectopat
Merhaba. Bugün biraz Atlantis neti konuşalım büyük firmalara göz dağı olsun. Atlantis net avcılar ve Esenyurt bölgesine internet veren bir firma. Önceden gop da oturuyordum ve Türk Telekom 85MB pakettini kullanıyordum. Şimdi ise avcılara taşındım Türk Telekom'un bana destekleye bilidiği en yüksek hız 15MB :d ve sürekli kopmalar oluyordu. Sözleşmem olduğu içinde iptal edemedim. Diğer firmalara baktım onlar da aynı. Sonra Atlantis nete denk geldim ilk güvenmedim daha önce hiç duymadığım için dolandırcı falan sandım. Firmayı biraz araştırdım ama pek bilgi bulamadım. Ağlara bakarken komşumun kullandığını gördüm ve sordum. Taahhüt olmayınca deniyeyim dedim.

Bulunduğum daireye 10.000Mbps'ta kadar veriyordu. Bende 1.000Mbps paketti sattın aldım. Hemen ertesi gün ekipler gelip kurulum yaptı kabloları çektiler modemleri bağladırlar ve sadece 200TL kurulum ücretti aldılar. Direkt test etmeye başladım 3aydır da kullanıyorum.

yaşadığım deneyimler ise şu yönde:
Ping sorunu veya kopma sorunları olmadı. oyunlarda ani ping yükselmeleri falan olmadı Valorant'ta stabil 5-7ping alıyorum.

Sadece bir defa internet kesintisi oldu o da kazı çalışmasından dolayı kablolar hasar görmüştü. (6saat içinde onarıldı)

Müşteri hizmetleri kötü özelikle erkek arkadaşlar sanki mağaradan çıkmış gibi. bağlanmak biraz uzun sürüyor ( yaklaşık 15-20dk )

Uygulama kullanıcı panelleri çok yetersiz.

Modemleri biraz kalitesiz gibi ama iyi çalışıyor. Modemden pek anlamıyorum

Sadece bir ara belirli sitelere giremiyordum aradım onu da çözdüler

Onun dışında memnunum bir sıkıntı yok gayyet iyi. bunları yazma sebebim Atlantis net hakkında pek bilgi olmamasından dolayı.

Speedtest sonuçlarımı da bırakıyorum:

Ek olarak şöyle bir sorunum var internetten kaynaklı ve ya modem. ya da bilgisayardan kaynaklı. onu da belirtmek istiyorum belki bileniniz vardır. Steam oyun indirirken. max 516mb falan indirmeyi gördüm üstüne çıkmıyor ortalamada 460ile falan indiriyor bu sorun neyden kaynaklı?
sistemim :
Gigabyte rtx 2060süper
Gigabyte B450M H
ddr4 16GB ram
ryzen 5 3500x
Samsung 980 1TB 3500MB/-3000MB/s M.2 NVMe SSD MZ-V8V1T0BW

NOT modemle sistem arasında ki kablo
Ugreen Cat7 Slim 10 Gbps Ethernet Kablosu

Son düzenleme:
İki durum, işlemciniz internet hızını optimize etmek için yavaş kalıyor olabilir veya Steam sunucuları size o hızı veriyor olabilir. Ayrıca Steam indirim yaparken tüm Bandwith'i kendine yönlendiriyor, fakat yine de hızınızı sınırlıyor bir yere kadar (throttle).
İndirme yaptığınız sunucu lokasyonundan Speedtest çalıştırır mısınız?

Hayır o lokasyonu nereden görebilirim yapayım bi.

İndirme ayarlarından.
Şimdi farkettim, zaten İstanbul'da oturuyorsunuz bu söylediğim pek fark yaratmaz gibi, ama dediğim sınırlama (throttle) olayı hala geçerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…