Atlas OS vs tiny 10

NORONR

Hectopat
Laptop için hangisinin daha iyi olduğuna karar veremedim. Atlas OS'i denediğimde sistem, öncekine göre daha az kaynak tüketiyordu ve ayrıca güncellemeler indirilebiliyordu. Tiny sürekli övülüyor ama daha önceden denemedim. Hangisi daha iyi? Eski laptoplar için hangisini önerirsiniz?

Ayrıca Tiny 11 mantıklı mı?

Tiny ilk başta tiny11 olarak çıktı ve sevilince tiny10 yayınladı lakin tiny11 kadar sık güncelleme almadı, bu yüzden atlas kurmak daha iyi olacaktır.

Tiny ilk başta tiny11 olarak çıktı ve sevilince tiny10 yayınladı lakin tiny11 kadar sık güncelleme almadı, bu yüzden atlas kurmak daha iyi olacaktır.
Aldığım laptop, zamanında Windows 11 ile yüklü gelmişti ve gayet iyi çalışıyordu. Sistem kullanımı, yanlış hatırlamıyorsam, Windows 10 ile oldukça benzerdi. Ekran kartının sürücüsü üretilmemiş olmasına rağmen, Windows 10 sürücüsü Windows 11 üzerinde çalışıyordu. Ayrıca, Windows 10'un ömrü yakında dolacak. Bu nedenle kafam biraz karışık.

Tiny 11'e bakabilirsin. Ekstra olarak Windows X Lite bakabilirsin. Gerçekten mükemmel performans verdi. Altasos, Ghost Spectre tiny OS kullandım ancak bu Custom OS kadar hiçbiri performans vermedi.

Ömrü dolsa bile birkaç yıl daha bu sistem kullabılabilecek, sürücünün çalışması tahminen Windows 11, Windows 10'un yazılımlarını çalıştırabilecek bir şekilde ayarlamalarıdır. Sistem Windows 11 ile gelmiş ise tiny 11 ya da atlas 11 kullanın.

Birkaç incelemeye göz attım; çoğunlukla Atlas OS ile bir FPS artışı görülüyor. Revi OS hemen hemen aynı performansı sağlıyor, ancak sanırım oyun performansı açısından Atlas OS daha iyi. Eğer yanlış anlamadıysam, Atlas daha mantıklı bir seçim gibi görünüyor. Ekran kartı sürücüsü olmasa da çalışacağı için sorun olacağını sanmıyorum.

Atlas OS açık kaynak kodlu diyorlar ama tiny 11'den güvenilir olduğu kesin.

Ekran kartınız AMD değilse Windows 10 için bulabileceğinizi düşünüyorum, AMD'nin sürücü yazılımlarının nasıl işlediğini bilemediğimden tam bir şey diyemem. Atlas hem kurulum aracı hem de kendisinin açık kaynaklı olmasından dolayı daha iyi bir tercih olacaktır, revi atlasın kırmızı renkli hali gibi düşünebilirsiniz. Revi kendini oyun için optimize edildiğini iddia etmekte.

Ben laptop’u ikinci el olarak aldığımda içinde Windows 11 yüklüydü. Normalde ekran kartı için Windows 11 sürücüsü yok, ama Windows 10 sürücüleri Windows 11'de de oldukça iyi çalışıyor. Revi OS’u denemedim, ancak izlediğim test videolarında Atlas OS daha iyi görünüyordu. Bu nedenle Atlas OS indirmeye karar verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…