AtlasOS nasıl ve güvenli mi?

Fatleey

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Casper Nirvana C550 kullanicisiyim, i5 1235U işlemci ve 8 GB RAM var, fakat Low end oyunlarda bile (örnek olarak Roblox) RAM yetersizligi (8 GB olmasina ragmen Max 2.5GB kullanabiliyor, kalani Windows'un ) ve CPU GPU az kullaniliyor, %20'lerde takiliyor.

Bunun için arastirma yaparken atlas OS diye bir isletim sistemi gordum, Windows'un garip işlerinden biri olan RAM olayini cozduklerini, CPU ve GPU kullanimini optimize ettiklerini iddia ediyorlar. Gayet mantikli geldi fakat kurarsam bir sıkıntı yaşar mıyım? Ve güvenli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllardır modlanmış Windows'lar kullanıyorum ben sorun yaşamadım daha çok ISO tercih ediyorum AtlasOS denemedim ama duydum. Yaşanabilecek sıkıntı açısından Windows Update, Defender gibi belki kullandığınız uygulamalar kapalıdır Microsoft Store gibi uygulamalar da olmayabiliyor bende mesela Minecraft'ın orijinal launcher'ını değil Legacy olan versiyonunu kullanabiliyorum. Fazlaca ekstra özellik kullanan biriyseniz belki sıkıntı çıkarabilir. Olabildiğince performans artışı için çoğu şeyi kaldırabiliyorlar.

Sevdiğim yanları da bu, Windows'la beraber gelen neredeyse hiçbir şey yok. Cortana'ymış Edge'miş kullanmayacağım zaten. Özellikle eski laptop'umda stok Windows'a geçtiğimde kullanılmaz bu dedim. Nedense fanlar hiçbir uygulama açık değilken bile çok sesliydi. Sıkıntı yaşarsın ama bunlarla yaşamayı öğrenirsen faydaları da var.

Zaten Defender falan kullanan biri degilim, genellikle oyun oynuyorum veya ceviri yapiyorum, fotograf goruntuleyici vs. kalıyor ise baska bir ihtiyacım olacagini sanmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…