AtlasOS'ta Windows Update açılmalı mı?

Lian_992

Centipat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
RAM
24
SSD veya HDD modeli
1TB M.2 SSD
Ekran kartı
RTX 4050
Anakart
HP OMEN 16
İşlemci
İ5 13420H
Merhaba. AtlasOS kurdum açık kaynak olduğu için fakat orijinal Windows 10'dan farkı yok. Her neyse,
Update'leri yapmalı mıyım? Windows updatelerinden bahsediyorum. Bu AtlasOS'in kazandırdığı performans artışını eksiye çeker mi?

Merhaba. AtlasOS kurdum açık kaynak olduğu için fakat orijinal Windows 10'dan farkı yok. Her neyse,
Update'leri yapmalı mıyım? Windows updatelerinden bahsediyorum. Bu AtlasOS'in kazandırdığı performans artışını eksiye çeker mi?
Windows özellik güncellemelerinden kaçınmanızı öneririm, çünkü bu güncellemeler AtlasOS’in optimizasyonlarını bozabilir ve performans avantajlarını olumsuz etkileyebilir. Bunun yerine, yalnızca güvenlik yamalarını ve kümülatif güncellemeleri yüklemeniz yeterlidir, bunlar sistem güvenliğini artırırken performansa minimum düzeyde etki eder. Eğer virüs yeme riskiniz minimumda ise Windows Update’i tamamen kapatmak da bir seçenek olabilir, ancak güvenlik açısından risk taşıyabileceği için dikkatli olun.

Sistem özellikleriniz iyi keşke AtlasOS yerine farklı bir yaklaşım uygulasaydınız. Örneğin, Windows 10/11 LTSC sürümünü kullanmak veya varsayılan Windows’u debloat ederek ince ayarlar yapıp yalnızca güvenlik güncellemelerini alacak şekilde yapılandırmak daha dengeli bir çözüm sunabilir. AtlasOS, Windows’un orijinalliğini değiştirecek kadar kapsamlı bir performans artışı sağlamayabilir. Eğer özelleştirilmiş bir Windows sürümü kullanmak istiyorsanız, ReviOS daha iyi bir seçenek olabilir.

Çok kullandım LTSC sürümlerini ama bana hiç ama hiç randıman vermedi resmen Single Language'den iki tık üç tık fazlası oldu. AtlasOS seçme sebebimde zaten tamamen açık kaynak olması ve bu da onu güvenilir yapıyor. Windows Update kullanmak istemiyorum direkt hizmetini kapatmak istiyorum açıkçası. Zaten Kaspersky Plus kullanıyorum yıllardır. O yüzden herhangi bir Zaafiyet'de yiyeceğimi düşünmüyorum bu durumda. Ama inanın özellik güncellemelerini nasıl ayırt ederim bilmiyorum çünkü Windows Update'yi hep direkt tıkla yükle şeklinde kullandım.
ReviOS konusunda ise kernel seviyesinde bir açık kaynağı bulunmuyor bu yüzden asla tercih etmedim hocam.

Çok kullandım LTSC sürümlerini ama bana hiç ama hiç randıman vermedi resmen Single Language'den iki tık üç tık fazlası oldu. AtlasOS seçme sebebimde zaten tamamen açık kaynak olması ve bu da onu güvenilir yapıyor. Windows Update kullanmak istemiyorum direkt hizmetini kapatmak istiyorum açıkçası. Zaten Kaspersky Plus kullanıyorum yıllardır. O yüzden herhangi bir Zaafiyet'de yiyeceğimi düşünmüyorum bu durumda. Ama inanın özellik güncellemelerini nasıl ayırt ederim bilmiyorum çünkü Windows Update'yi hep direkt tıkla yükle şeklinde kullandım.
Chris Titus Tech's Windows Utility aracıyla güncelleme ayarlarını "sadece güvenlik güncellemeleri" olacak şekilde değiştirin. Bunu yaptığınız zaman sadece güvenlik güncellemelerini almış olursunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ReviOS konusunda ise kernel seviyesinde bir açık kaynağı bulunmuyor bu yüzden asla tercih etmedim hocam.
ReviOS açık kaynak kodlu hocam AtlasOS ile mimari olarak hiç bi' fark yok birebir aynı. Sadece daha düzgün hazırlanmış bir playbook bence. Windows'u Microsoft firmasından tamamen sıyırıyor.

Chris Titus Tech's Windows Utility aracıyla güncelleme ayarlarını "sadece güvenlik güncellemeleri" olacak şekilde değiştirin. Bunu yaptığınız zaman sadece güvenlik güncellemelerini almış olursunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ReviOS açık kaynak kodlu hocam AtlasOS ile mimari olarak hiçbir' fark yok birebir aynı. Sadece daha düzgün hazırlanmış bir playbook bence. Windows'u Microsoft firmasından tamamen sıyırıyor.

Çok teşekkür ederim hocam. O güvenlik güncelleştirmelerini almamızı sğalayan araç çok karışık geldi nasıl yapacağımı anlatırsanız çok minettar olurum.
ReviOS'a da yakın zamanda detaylıca bakacağım ama şu an AtlasOS de gayet memnunum diyebilirim. Bir sonraki durağım neden ReviOS olmasınki :)

O güvenlik güncelleştirmelerini almamızı sğalayan araç çok karışık geldi nasıl yapacağımı anlatırsanız çok minettar olurum.
Attığım videoda araç hakkında bilgi var hocam izlerseniz yardımcı olur :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı