Şimdi sana desemki oyun oynamayı bırak kitap okumaya başla, yapmazsın veya daha doğrusu yapamazsın. Uzun süredir yağtığın bir alışkanlığı bir anda bırakamazsın. Sigara gibi düşün, bir anda bırakabilir misin hayır tabii ki de.
Bende Multiplayer oyunlarına çok düşkün biriydim ve öyleyimde bırakmaya çalışıyorum, LoL, CS:GO, PUBG. Aşırı derecede fazla oynuyordum ama gittikçe azaltıyorum çünkü bu oyunlarda o kadar değişik bir sistem var ki, hırs yapmaya başlıyorsun ve oyun sana kendini çekmeye başlıyor. Çocukluğumdan berri oyun oynuyorum ve geriye baktığımda verdiğim saatlere acıyorum çünkü hiçbir katkısı olmadı bana, sadece vaktimi boşa geçirmişim.
Bir ara hırs etmiştim 2 hafta gibi bir süre telefon, bilgisayar hiç kullanmadım ama yapamadım, bende gittikçe azaltmaya çalışıp hayatımdan atmaya çalışıyorum. Oyun oynamaktan daha başka bir sürü şey var. Şu an farz edelim ki güzel bir oyun buldun, hoşuna gitti, oynadın oynadın ama bir süre sonra siliyorsun oyunu.
Kendimi geliştirmeye çalışıyorum mesela, güzel kitaplar bulup okumaya çalışıyorum, resim çizmeye merak sardım şu sıra, kendimi tanımaya çalışıyorum yani bana yararı olacak işlerle uğraşıyorum. Emin ol ki bu kararı en kısa sürede vermen sanada faydası olacak ve iyi ki de yapmışım diyeceksin.
Konu buralara kadar nasıl geldi bende bilmiyorum ama
oyun oynamayı bırakmaya çalış dostum, hayatta çok daha farklı şeyler var. Reelde ki hayata kafa yormak lazım.