Atmosferik dizel nasıl kullanılmalı?

Enes KAYADELEN

Hectopat
1.9 litre atmosferik dizel nasıl kullanılmalı, araç partner 4600 devirde sanırım kesiciye giriyor. 3500 4000 devirlerde vites atmak araca zarar verir mi? Çünkü maksimum torku olan 125nm 2500 devirde üretiyor ve bu devirin altı biraz cansız, zaten araç hantal bir de düşük devirde kullanınca 2000 3000 arası iyice hantallaşıyor gibi geliyor. Araçta herhangi yağ yakma duman atma gibi bir sorun yok, hatta yağ çizginin biraz üstünde çıkıyor. Bunun zararı olur mu?

Fazla yağ zararlı tabii ki. Hatta fazla yağ eksikten daha zararlı. Çubuk üzerindeki min ve Max arasında olmalı yağ.

Ortalama 3 bin devir civarı yeterlidir gerisi boşuna yakıt gürültü ve motor yıpranması.

Aracı tanımamakla birlikte dizel araçların devir göstergesi genelde 6000 RPM civarında oluyor. 4600 devirde kesiciye girmesi motor ömrü için. Yoksa daha fazla devir çevirebilir. 3000-3500 devir aralığında vites atmanızın herhangi bir zararı olmayacaktır.

Yağ konusunda ise az ya da çok olması riskli. Doğru miktarda yağ olduğuna emin olun.

Dizel devir sever. Aracı bilmiyorum ama 3500 iyidir. Dizele devir göster ki içi temizlensin. Düşük devir kurum yapıyor dizelde.

Araç Peugeot partner 1.9 dizel.

Aracı tanımamakla birlikte dizel araçların devir göstergesi genelde 6000 RPM civarında oluyor. 4600 devirde kesiciye girmesi motor ömrü için. Yoksa daha fazla devir çevirebilir. 3000-3500 devir aralığında vites atmanızın herhangi bir zararı olmayacaktır.

Yağ konusunda ise az ya da çok olması riskli. Doğru miktarda yağ olduğuna emin olun.

Peki yağa su karışma söz konusu olabilir mi, ben pek sanmıyorum çünkü soğutma suyunda eksilme yok ama bir ihtimal böyle bir şey olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı