petradangelenadam
Picopat
- Makaleler
- 1
İşlemcinin 8 çekirdekli olması düşük değil ki gayet yüksek. Ayrıca işlemci alırken sadece çekirdeğe değil modele de bakılır. Ancak bu bütçeye rahatlıkla Ryzen 5 7500F gibi daha güçlü ve DDR5 destekleyen bir işlemci alınabilirdi.Benim düşük olarak gördüğüm tek 2 şey var birisi işlemcinin 8 çekirdekli olması
R7 5700X gibi üst düzey bir işlemciye A520 gibi giriş seviye bir anakart hiç mantıklı değil.anakart: Colorful Battle-AX A520M-K2 - AM4 | DDR4 | mATX.
30K verip de RTX 4060 almak da mantıksız. Ayrıca 4060'ın da en giriş seviyelerinden birini koymuşlarekran kartı: INNO3D RTX 4060 Twin X2 - 8 GB 128-BIT GDDR6.
Muhtemelen kasada da hiçbir akım koruma özelliği olmayan, sırf 80+ diye bilmeyenlere kaliteliymiş gibi sattıkları dandik Dragos marka bir PSU vardır.kasa: Dragos ocean Curved - beyaz | 7X RGB fan | 750W 80+ white PSU.
30K'ya rahatlıkla bu sistemden çok daha iyi DDR5 sistemler alabilirdin.diğeri de DDR4 olması ancak 32 GB'da herhangi bir sorun yaşamadım.
Sıvı soğutucu da ucuza kaçmamak gereken bir bileşen, ileride pompa arızası gibi problemler yaşayabilirsin bunun gibi kalitesiz ürünlerde.soğutma: Dragos Vortex V-360 ARGB sıvı soğutucu | Intel ve AMD uyumlu.
Atom Bilişim'den hiçbir şey alınmaz. Ayrıca TurboX, Izoly, Dragos, Xaser, Zeiron gibi markalardan da bilgisayar alınmaz. Parçaları kalitesiz ve gereksiz yere pahalı. Mesela kasanın içinde gelen PSU'lar bi elektrik gidip gelse genelde sisteme zarar verebiliyorlar. Mümkünse iade et ve bütçene uygun adam akıllı bir sistem önerelim.
İşlemcinin 8 çekirdekli olması düşük değil ki gayet yüksek. Ayrıca işlemci alırken sadece çekirdeğe değil modele bakılır.
R7 5700X gibi üst düzey bir işlemciye A520 gibi giriş seviye bir anakart hiç mantıklı değil.
30K verip de RTX 4060 almak da mantıksız. Ayrıca 4060'ın da en giriş seviyelerinden birini koymuşlar
Muhtemelen kasada da hiçbir akım koruma özelliği olmayan, sırf 80+ diye bilmeyenlere kaliteliymiş gibi sattıkları dandik Dragos marka bir PSU vardır.
30K'ya rahatlıkla bu sistemden çok daha iyi DDR5 sistemler alabilirdin.
Sıvı soğutucu da ucuza kaçmamak gereken bir bileşen, ileride pompa arızası gibi problemler yaşayabilirsin bunun gibi kalitesiz ürünlerde.
Atom Bilişim, Ramtech, Lastpoint gibi satıcılardan ürün alan birini görünce dayanamıyorum hocamÖyle ölmez füze at.
Güç kaynağı kalitesiz, anakartı yetersiz, ekran kartı giriş seviye, olması gerekenden pahalıya almışsın vs. gibi yorumları bırakıp da ömrüne yorum yapacak olursak eğer iade etmeyeceksen öncelikle kesinlikle PSU değiştir, sistemin için açıkça bir risk.Beni en azından 1-2 sene rahat götürür mü? Sonrasında anakart ram vb. modellerini ekran kartını bırakarak yükseltirim.
bu sisteme uygun psu önerin var mı hocamGüç kaynağı kalitesiz, anakartı yetersiz, ekran kartı giriş seviye, olması gerekenden pahalıya almışsın vs. gibi yorumları bırakıp da ömrüne yorum yapacak olursak eğer iade etmeyeceksen öncelikle kesinlikle PSU değiştir, sistemin için açıkça bir risk.
Bu sisteme normalde tek önerim iadedir.bu sisteme uygun psu önerin var mı hocam