Atom N270 ve 1 GB RAM'li sisteme Windows 8.1 kurulur mu?

Merhaba. Önceden bir konu açmıştım eski bir bilgisayar hakkında ona Windows 8.1 kurmayı düşünüyorum. Sistemin özellikleri bu şekilde:
  • Intel Atom N270 1.60 GHz.
  • 1 GB RAM.

Bu bilgisayara Windows 8.1 kurarsam bir sorun olur mu? Kullanımda vs. key girmezsem kullanabilir miyim? Bir de Windows 8.1'i nereden indirip nasıl flasha yazdırabilirim?

Windows 8.1 Embedded Industry Pro kurabilirsiniz fakat 1C/2T işlemci ve 1 GB RAM Windows 7'ye bile zor yetiyor, yani 8.1 kurulur fakat biraz ağır çalışır. Ayrıca işlemci 32 bit olduğu için Windows 11'i de unutun.

Söylediğin sisteme sahip bir netbook'um var. Cihazda HDD var iken Windows 7 kullanırdım. Fena değildi. Sadece günlük kullanım için gayet yeterli oluyordu.

Ancak daha sonra SSD taktım ve Windows 8.1 yükledim. Gayet stabil kullandım. Daha sonra 2 gb RAM taktım çok daha iyi oldu. Yani eğer cihazına bir SSD takarsan ve mümkünse 2 gb RAM kullanırsan çok stabil bir şekilde Windows 8.1 kullanabilirsin.

RAM'dan önce ekran kartınız nedir? Ekran kartınızın Win 8.1 driveri olması gerekir. Yoksa donanım uyumsuzluğundan ekran kendiliğinden kapanıp açılır. 2. olarak 1 GB RAM var, 1 GB daha RAM takviyesi yapmanız lazım sistemin stabil çalışması için. Şu an Windows 7 kullanmanızı tavsiye ederim. İşlemciniz yetersiz kalabilir Win 8 için.

Windows 8.1 embedded ındustry Pro kurabilirsiniz fakat 1C/2T işlemci ve 1 GB RAM Windows 7'ye bile zor yetiyor, yani 8.1 kurulur fakat biraz ağır çalışır. Ayrıca işlemci 32 Bit olduğu için Windows 11'i de unutun.

Hocam şu anda Windows 7 yüklü ama hoparlör ve Wi-Fi driveri yuklenmiyor Windows 8.1'i otomatik yüklenir diye indiresim varda.

Evet hocam Windows 7 32 Bit çok rahat çalışıyor. Ama driver sıkıntısı oldu Wi-Fi tanımadı. Crea markasıydı belki sizinkide aynısıdır orijinalinde XP yüklüydü hatta keyi bile duruyor altında.

Hocam ekran kartını bilmiyorum ama islemcinin dahili grafiği galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…