Türkçe dil desteğiyle çıkışını yapmayan oyunları paylaşıyordum, bugün de Türkçe dil desteğiyle çıkış yapacak oyunu paylaşacağım. X'de @Mstafakadir isimli bir hesap var ve bu hesap, oyunlara Türkçe dil desteği eklenmesi için elinden geleni yapıyor. Atomic Heart 2 ve The Cube için de Türkçe dil desteği eklenmesi kampanyası başlattı ve sonuç olumlu. İlk oyununda Türkçe dil desteği olmayan oyuna, ikinci oyununda Türkçe dil desteği eklenecek. Gerekli tepkiyi oluşturduktan sonra Türkçe dil desteği eklenmeyecek oyun yok. Artık sessiz kalınmaması lazım ve Steam tartışmaları kısmından açılan başlıklara destek verin, elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya çalışalım. Yabancı dil açısından sorunum yok ancak bana dokunmayan yılan, bin yıl yaşasın mantığında bakmıyorum ve elimden geldiğince desteklemeye çalışıyorum. Herkesi elini taşın altına sokmaya davet ediyorum. İngilizce bilinmesi gereken dillerden birisi, her yerde işe yarar ancak mesele dil bilinmesi ya da bilinmemesi değil.
Mesele önemsenmek ve önemsenmemek. Türkiye pazarında satış yaptıkları gibi Türkçe dil desteğini de ekleyecekler. Türkiye pazarında satış yapıyorlar ve Türkçe dil desteği eklemiyorlar. Oyunun satış rakamı, satılması ya da satılmaması tamamıyla oyun firmalarının uydurduğu bahanedir. Far Cry ve Assasin's Creed serisi, Türkiye'de herkes tarafından bilinen seri. Hangi Far Cry ya da Assasin's Creed oyununa Türkçe dil desteği geldi? 22 Ekim 2014'de Steam'e TL desteği eklendi ve her ne kadar şimdi kaldırılmış olsa da 10 yıla yakın destek verdi. Çoğu kişi orijinal oyunla Steam ile tanıştı. Oyun satın aldı, oynadı. 2014 ve sonrası çıkan Assasin's Creed ya da Far Cry oyunlarının hangisine Türkçe dil desteği eklendi? Söyleyeyim: Hiçbirine.
Benim anlatmak istediğim, oyun firmalarının kolaya kaçmasına izin vermeyin. Boykotsa boykot, gerekli tepkiyi gösterin ve Türkçe dil desteği olmayan hiçbir oyunu satın almayın. Gerekirse oyunu alıp olumsuz yorum basın, iade edin. Oyuncular olarak tepkimizi göstermezsek bizi hiçbir zaman için umursamayacaklar. Oyuncular olarak tepkimizi gösterelim. Türkçe dil desteği eklememekte ısrarcılarsa da biz de oyunlarını satın almayalım. Oyun firmalarının söylediği palavralara inanmayın ve sizler de o palavralarla insanları ne kırın ne de onlarla tartışın. Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde, yapamayacağımız iş yoktur arkadaşlar. Sadece birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim.
Son olarak da günümüzde yapay zeka çok gelişti. Oyun firmaları isterse yapay zekayla çeviri de yapabilir ancak yapay zekayı bile kullanma tenezzülünde bulunmuyorlar. Ayrıca Türkiye'de çok iyi yama yapan ekipler de var. Yama yapan ekiplerle anlaşsalar, ekipler kat kat daha iyi çeviri yapar ve milyon milyon dolarlar ödemelerine de gerek kalmaz. Gönüllü olarak yapmak isteyenler de çıkar, çıkmaz değil. Herkesi birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet ediyor, iyi sosyaller diliyorum.