Atomic Heart 2 ve The Cube Türkçe dil desteğiyle çıkış yapacak

@Park Müdürü Benson, batacağını bende düşünmüyorum. El değiştirsin ama değiştirdiğinde de Tencent'e gidecek. Tencent'in eline düşeceğine, bu şekilde devam etmesine razıyım ben.

Hocam bazı yazılarına katılıyorum ama küçük firmaların Türkçe dil eklemesi falan zor olay. Yine de eklenenler var. Açıkçası ben büyük oyunların Türkiye'de yeterli satın alım olduğunu düşünüyorum. Lakin her oyun da satılmayabiliyor ve yapımcılar getirmiyor. Mesela Civilazition7'yi oynayan ne kadar oyuncu var ki Turkiyede???
Onun harici Atomic Heart 2 istek listeme aldım, bu habere çok sevindim. Umarım diğer büyük oyunlar da Türkçe altyazı gelir.

Hocam bazı yazılarına katılıyorum ama küçük firmaların Türkçe dil eklemesi falan zor olay. Yine de eklenenler var. Açıkçası ben büyük oyunların Türkiye'de yeterli satın alım olduğunu düşünüyorum. Lakin her oyun da satılmayabiliyor ve yapımcılar getirmiyor. Mesela Civilazition7'yi oynayan ne kadar oyuncu var ki Turkiyede???
Onun harici Atomic Heart 2 istek listeme aldım, bu habere çok sevindim. Umarım diğer büyük oyunlar da Türkçe altyazı gelir.
Sid Meier's Civilization VII'nin Türkiye'de 14. sırada kalması ve az satması normal. Adamlar 69,99 dolara koymuşlar, utanmıyorlar mı? Bir insan MENA bölgesine göre fiyat sunar.

1749910163933.png

Sid Meier's Civilization VI'nın satışları Türkiye'de 11. sırada olmasına rağmen gayet iyi satılmış. Yeni oyuna dil eklememişler, hatta dil desteği olan oyunun satışlarını bile geçmiş. Daha ne kadar satılması gerekiyor ki?

1749910659658.png

@Umut000'ın yorumuna ek olarak da Civilization serisi ağır oyundur. Herkesin İngilizcesi yetmeyebilir. Önce oyunlarının birisine Türkçe dil desteği eklesin, sonra satışlara baksın. Ona göre kararını versin. Strateji oyunlarına Türkçe dil desteğinin eklenmesi şart. İngilizce bilmeyen, bu oyunu ve strateji oyunlarını anlayamaz.

Sid Meier's Civilization VII'nin Türkiye'de 14. sırada kalması ve az satması normal. Adamlar 69,99 dolara koymuşlar, utanmıyorlar mı? Bir insan MENA bölgesine göre fiyat sunar.

Eki Görüntüle 2512384

Sid Meier's Civilization VI'nın satışları Türkiye'de 11. sırada olmasına rağmen gayet iyi satılmış. Yeni oyuna dil eklememişler, hatta dil desteği olan oyunun satışlarını bile geçmiş. Daha ne kadar satılması gerekiyor ki?

Eki Görüntüle 2512393
Hım hocam haklısınız aslında, bu verileri nereden aldınız? Merak edip diğer oyunları da incelemek istiyorum.

Türkçe dil desteğiyle çıkışını yapmayan oyunları paylaşıyordum, bugün de Türkçe dil desteğiyle çıkış yapacak oyunu paylaşacağım. X'de @Mstafakadir isimli bir hesap var ve bu hesap, oyunlara Türkçe dil desteği eklenmesi için elinden geleni yapıyor. Atomic Heart 2 ve The Cube için de Türkçe dil desteği eklenmesi kampanyası başlattı ve sonuç olumlu. İlk oyununda Türkçe dil desteği olmayan oyuna, ikinci oyununda Türkçe dil desteği eklenecek. Gerekli tepkiyi oluşturduktan sonra Türkçe dil desteği eklenmeyecek oyun yok. Artık sessiz kalınmaması lazım ve Steam tartışmaları kısmından açılan başlıklara destek verin, elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya çalışalım. Yabancı dil açısından sorunum yok ancak bana dokunmayan yılan, bin yıl yaşasın mantığında bakmıyorum ve elimden geldiğince desteklemeye çalışıyorum. Herkesi elini taşın altına sokmaya davet ediyorum. İngilizce bilinmesi gereken dillerden birisi, her yerde işe yarar ancak mesele dil bilinmesi ya da bilinmemesi değil.

Mesele önemsenmek ve önemsenmemek. Türkiye pazarında satış yaptıkları gibi Türkçe dil desteğini de ekleyecekler. Türkiye pazarında satış yapıyorlar ve Türkçe dil desteği eklemiyorlar. Oyunun satış rakamı, satılması ya da satılmaması tamamıyla oyun firmalarının uydurduğu bahanedir. Far Cry ve Assasin's Creed serisi, Türkiye'de herkes tarafından bilinen seri. Hangi Far Cry ya da Assasin's Creed oyununa Türkçe dil desteği geldi? 22 Ekim 2014'de Steam'e TL desteği eklendi ve her ne kadar şimdi kaldırılmış olsa da 10 yıla yakın destek verdi. Çoğu kişi orijinal oyunla Steam ile tanıştı. Oyun satın aldı, oynadı. 2014 ve sonrası çıkan Assasin's Creed ya da Far Cry oyunlarının hangisine Türkçe dil desteği eklendi? Söyleyeyim: Hiçbirine.

Benim anlatmak istediğim, oyun firmalarının kolaya kaçmasına izin vermeyin. Boykotsa boykot, gerekli tepkiyi gösterin ve Türkçe dil desteği olmayan hiçbir oyunu satın almayın. Gerekirse oyunu alıp olumsuz yorum basın, iade edin. Oyuncular olarak tepkimizi göstermezsek bizi hiçbir zaman için umursamayacaklar. Oyuncular olarak tepkimizi gösterelim. Türkçe dil desteği eklememekte ısrarcılarsa da biz de oyunlarını satın almayalım. Oyun firmalarının söylediği palavralara inanmayın ve sizler de o palavralarla insanları ne kırın ne de onlarla tartışın. Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde, yapamayacağımız iş yoktur arkadaşlar. Sadece birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim.

Son olarak da günümüzde yapay zeka çok gelişti. Oyun firmaları isterse yapay zekayla çeviri de yapabilir ancak yapay zekayı bile kullanma tenezzülünde bulunmuyorlar. Ayrıca Türkiye'de çok iyi yama yapan ekipler de var. Yama yapan ekiplerle anlaşsalar, ekipler kat kat daha iyi çeviri yapar ve milyon milyon dolarlar ödemelerine de gerek kalmaz. Gönüllü olarak yapmak isteyenler de çıkar, çıkmaz değil. Herkesi birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet ediyor, iyi sosyaller diliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Boykot gibi şeylerin etkili olabilmesi için üreticinin gözünde önemli bir konumda olmanız gerek ki önemli biryerde olsaydık zaten eklerlerdi. Oyun satılırken Türkçe eklemeyen firmalar satışlar düşünce asla eklemeyecek ha alıp almamak kişiye bağlı tabii isteyen almasın ama bir etkisi olmaz yani onu söylüyorum. Ubisoft EA gibi firmalara alıştık umursamıkları çok belli onlar boykot edilebilir. Sağda solda Mustafa Kadir gibi ses duyurma çalışmaları yapılabilir kimseye bir zararı yok ama belki faydası dokunur. Yapay zeka ile çeviri yapmak da öyle kolay iş değil olay yazıyı çevirmesi olsa çeviri ile de yapılırdı. Bunu denetleyecek adamlara ihtiyaç var kafadan sallıyorum 1000 metinlik oyunda her metni adam kontrol ettikten düzelttikten sonra yapay zeka ile yapmanın pek manası yok belki biraz maliyeti düşebilir. Gönüllülük esasına insan çalıştırmazlar bunlar büyük şirketler çevirsek yeterli hata olsa da olur kafasında düşünemezler. Yani bu yüzden bağımsız bir ekibe güvenip de çeviri yaptıramazlar hata olabilir profesyonellik dışı çalışma olabilir gibi gibi. Hele oyunu satın alıp olumsuz yorum atma gibi şeylere asla katılmıyorum bunlar dümdüz saçmalık. İyi düşünülmüş üzerine emek verilmiş bir ürüne sırf dil desteği eklenmedi diye karalama yapılmaz. O firmada çalışan adamlar değil yönetici kararı ile eklenmiyor bu dil destekleri. Güzel bir oyun bu tarz karalamalar yüzünden aşağıya çekilebilir ki hiç gerek yok ürünün kendisine bakarak inceleme yapılır. Oyun satın almamak da aynı kapıya çıkıyor kalkıp da her TR dil desteği olmayan oyunu oynamayacak olsak ne Gta kalır ne Souls oyunları kalır hiçbir şey oynayamayız bu da çok saçma. Adım kadar da eminim bugün boykot yapalım şöyle yapalım diyenler (konu sahibine demiyorum genel olarak söylüyorum) yarın Gta 6 çıktığında ilk günden alacaktır. Algıda seçicilik yaparak boykot falan olmaz. Hem söylediğim gibi öyle birşey yapacak olsaydık 50 oyunun 5'ini falan oynardık bunun da kimseye faydası yok adam zaten gözden çıkartmış o bölgedeki kullanıcıları oyun ne satsa kar diyor satmayınca oraya yatırım yapmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı