Atomic Heart 2 ve The Cube Türkçe dil desteğiyle çıkış yapacak

@The Fallen Angel, batmaz. Batacağında satın alacak şirket çıkar da umarım şirket el değiştirir. Ubisoft gibi markayı batmasına izin vereceklerine sanmıyorum.

@Park Müdürü Benson, batacağını bende düşünmüyorum. El değiştirsin ama değiştirdiğinde de Tencent'e gidecek. Tencent'in eline düşeceğine, bu şekilde devam etmesine razıyım ben.

Hocam bazı yazılarına katılıyorum ama küçük firmaların Türkçe dil eklemesi falan zor olay. Yine de eklenenler var. Açıkçası ben büyük oyunların Türkiye'de yeterli satın alım olduğunu düşünüyorum. Lakin her oyun da satılmayabiliyor ve yapımcılar getirmiyor. Mesela Civilazition7'yi oynayan ne kadar oyuncu var ki Turkiyede???
Onun harici Atomic Heart 2 istek listeme aldım, bu habere çok sevindim. Umarım diğer büyük oyunlar da Türkçe altyazı gelir.

Sid Meier's Civilization VII'nin Türkiye'de 14. sırada kalması ve az satması normal. Adamlar 69,99 dolara koymuşlar, utanmıyorlar mı? Bir insan MENA bölgesine göre fiyat sunar.

Sid Meier's Civilization VI'nın satışları Türkiye'de 11. sırada olmasına rağmen gayet iyi satılmış. Yeni oyuna dil eklememişler, hatta dil desteği olan oyunun satışlarını bile geçmiş. Daha ne kadar satılması gerekiyor ki?

@Umut000'ın yorumuna ek olarak da Civilization serisi ağır oyundur. Herkesin İngilizcesi yetmeyebilir. Önce oyunlarının birisine Türkçe dil desteği eklesin, sonra satışlara baksın. Ona göre kararını versin. Strateji oyunlarına Türkçe dil desteğinin eklenmesi şart. İngilizce bilmeyen, bu oyunu ve strateji oyunlarını anlayamaz.

Hım hocam haklısınız aslında, bu verileri nereden aldınız? Merak edip diğer oyunları da incelemek istiyorum.

Boykot gibi şeylerin etkili olabilmesi için üreticinin gözünde önemli bir konumda olmanız gerek ki önemli biryerde olsaydık zaten eklerlerdi. Oyun satılırken Türkçe eklemeyen firmalar satışlar düşünce asla eklemeyecek ha alıp almamak kişiye bağlı tabii isteyen almasın ama bir etkisi olmaz yani onu söylüyorum. Ubisoft EA gibi firmalara alıştık umursamıkları çok belli onlar boykot edilebilir. Sağda solda Mustafa Kadir gibi ses duyurma çalışmaları yapılabilir kimseye bir zararı yok ama belki faydası dokunur. Yapay zeka ile çeviri yapmak da öyle kolay iş değil olay yazıyı çevirmesi olsa çeviri ile de yapılırdı. Bunu denetleyecek adamlara ihtiyaç var kafadan sallıyorum 1000 metinlik oyunda her metni adam kontrol ettikten düzelttikten sonra yapay zeka ile yapmanın pek manası yok belki biraz maliyeti düşebilir. Gönüllülük esasına insan çalıştırmazlar bunlar büyük şirketler çevirsek yeterli hata olsa da olur kafasında düşünemezler. Yani bu yüzden bağımsız bir ekibe güvenip de çeviri yaptıramazlar hata olabilir profesyonellik dışı çalışma olabilir gibi gibi. Hele oyunu satın alıp olumsuz yorum atma gibi şeylere asla katılmıyorum bunlar dümdüz saçmalık. İyi düşünülmüş üzerine emek verilmiş bir ürüne sırf dil desteği eklenmedi diye karalama yapılmaz. O firmada çalışan adamlar değil yönetici kararı ile eklenmiyor bu dil destekleri. Güzel bir oyun bu tarz karalamalar yüzünden aşağıya çekilebilir ki hiç gerek yok ürünün kendisine bakarak inceleme yapılır. Oyun satın almamak da aynı kapıya çıkıyor kalkıp da her TR dil desteği olmayan oyunu oynamayacak olsak ne Gta kalır ne Souls oyunları kalır hiçbir şey oynayamayız bu da çok saçma. Adım kadar da eminim bugün boykot yapalım şöyle yapalım diyenler (konu sahibine demiyorum genel olarak söylüyorum) yarın Gta 6 çıktığında ilk günden alacaktır. Algıda seçicilik yaparak boykot falan olmaz. Hem söylediğim gibi öyle birşey yapacak olsaydık 50 oyunun 5'ini falan oynardık bunun da kimseye faydası yok adam zaten gözden çıkartmış o bölgedeki kullanıcıları oyun ne satsa kar diyor satmayınca oraya yatırım yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…