İnceleme Atomic Heart

Ar0x

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  

Atomic Heart İnceleme

Merhaba,
Bugün Atomic Heart oyununu inceleyeceğim.

Hikaye, Yan Görevler, Ana Görevler ve Grafikler

Hikaye: Atomic Heart'ın hikayesi robotlarla donanmış bir dünyada tecrübeli, P-3 adında bir askeriz ve bir gün işler beklenildiği gibi gitmiyor, robotlar düşmancıl olup herkese saldırıyor biz de bunun nedenini bulup durdurmaya çalışıyoruz. Spoilersız bu şekilde, genel hikaye akışı hiç fena değil. Daha iyi olabilirdi fakat beğenmedim değil, hikaye anlatımında ki en önemli unsur olan sinematikler zaman zaman çok amatörceydi tabi bu hikayeyi baltalıyor ama bunu bir kenara bırakırsak Atomic Heart, beğendiğim hikayeye sahip olan bir oyun.

Yan Görevler: Yan görevlere gelecek olursak ki oyunda yan görev yok yani başka birisinin hikayesine bakayım, ona yardım edeyim değil. Şu şekilde işliyor haritada 8 tane Testing Ground adlı yeraltı tesisleri var. Bu tesislerde 3 tane sandık bulunuyor ve bu sandıklarda oynanışımızı şekillendirecek, ekipmanlarımızı geliştirecek, ayrıca sandıklar dışında craft yapmak için kullanacağımız eşyalar var. Bu eşyalara sahip olmak istiyorsanız tesislere girip almanız gerek ve gerçekten iyi, sağlam eşyalar bulunuyor. Peki bu tesislerde ne yapıyoruz, nasıl giriyoruz. Bu yerlere girmek için ilk başta kapıyı açmamıza yardım edecek bir kamera odası bulmamız lazım bu kamera odasından giriş kapısını açmamız lazım, açtıktan sonra içeriye girip asansöre biniyoruz ve tesise girmiş oluyoruz. Tesislerde ise genel olarak portal tarzı bulmacalar var. Bu bulmacaları geçip bronz, gümüş ve altın sandıklarına adım adım ulaşıyoruz ve eşyaları toplayıp çıkıyoruz (Bu işlem genellikle tesisten tesise değişse de 10 dakika civarı sürüyor). Tabi bazı tesislerde küçük düşman grupları da bulunuyor. Ben oyunun ortalarında yaklaşık 5 tanesini bitirdim ve sonlara doğru son 3 tanesini de bitireyim diyordum fakat sonlara geldiğimde robotlar hikaye gereği çok daha güçleniyor farklı türler açık dünyaya geliyor ve cidden çok zorlayıcı oluyor. Bu yüzden son üç tanesi kaldı. Size tavsiyem eğer tesislere gitmeyi planlıyorsunuz oyunun sonlarına bırakmayın.

Grafikler: Grafikler tek kelimeyle "mükemmel". Işıklandırmalar, kalite derken gerçekten yüksek ayarlarda iyi bir deneyim sunuyor.

Genel olarak bu başlığın değerlendirmesi
Hikaye: 10/7

Yan Görevler: 10/5
Grafikler: 10/10

Yapay Zeka, Optimizasyon ve Oynanış

Yapay Zeka: Yapay zekaya genel olarak iyi denilebilir fakat arada sırada bir kapıdayken yada köşede sizi sıkıştırıyorlar ve çıkamıyorsunuz bu çok sinir bozuyor.

Optimizasyon: Optimizasyon genel olarak iyi olsa da ara sıra takılmalar yaşanıyor onun dışında genel FPS değeri yeni bir oyun olmasına rağmen oldukça iyi.

Oynanış: Oynanışta vuruş hissine değinecek olursam vurduğunu hissettiren vurduğun yerin kopmasını sağlayan tatmin edici bir vuruş hissi var. kontrol şeması ise kafa karıştırmıyor. Animasyonlar, sinematikler dışında iyi. Yeteneklere gelecek olursam oldukça beğendim. Dondurma, telekinezi gibi yetenekler var ve her biri farklı bir şeye yarıyor ama daha fazla yetenek beklerdim. Toplam dört yetenek var açıkçası daha farklı yetenekler olabilirdi. Bu arada yeteneklerin hepsini tek tek denemenizi tavsiye ederim.

Yapay Zeka: 10/7

Optimizasyon: 10/8
Oynanış: 10/7

Düşmanlar, Bosslar ve Atmosfer

Bosslar:
Bosslar oyunda en sevdiğim şey oldu oldukça iyi bir deneyim sunuyor. Zorluk seviyesi bossa göre değişiyor ama çok ta aman aman zor bir boss yok. Her boss birbirinden farklı ve keyifli bir oynanış deneyimi sunuyor. Son boss savaşı ise gerçekten diğerlerinden daha zorlayıcı fakat uçuk kaçık bir zorluğu olmayan iyi tasarlanmış bir savaş.

Düşmanlar: Diğer düşmanlara gelecek olursak aynı şekilde birbirinden farklı ve beklediğimden daha çeşitli düşmanlar var. Uçanı var, lazer atanı var, yumruk sallayanı var. Dediğim gibi çeşitli olmuş.

Atmosfer: Oyunun başında bir kutlama yapılıyor ve atmosfer çok iyiydi. Genel temanın atmosferini oldukça iyi yapmışlar.

Bosslar: 10/8

Düşmanlar: 10/8
Atmosfer: 10/9

Buglar ve Glitchler
Oyun yeni olduğu için bu başlıktan puan kırmayacağım fakat buglar fazlaca bulunuyor. çok kez kaydettiğim yerden tekrar başlamak zorunda kaldım. Gerçekten zaman zaman katlanmak zor oluyor. Aldığım birkaç bugı fotoğraflayabildim size göstereyim :
Yan boss savaşında duvarla iç içe geçiyorum. :

Burada ise sıkışıyorum :

Burada bossu donduruyorum ve uzun süre çözülmüyor :

Düşman takılıyor ve hareket edemiyor :

Bu da bir glitch, Credit ekranında nişangah gözüküyor :

Fiyatına Değer mi?
O kadar konuştuk peki fiyatına değer mi? Oyunun Xbox Game Pass'te bulunması büyük bir avantaj. Game Pass üzerinden oynanabildiği için kesinlikle fiyatına değer diyorum.
Game Pass ile fiyat: 10/10

Kaç Saat?

Ben 5 tesisi tamamlayarak yaklaşık 25 saat civarı bitirdim. Oyunda bütün tesisleri tamamlarsanız, yavaş yavaş oynarsanız maksimum 30-35 saat civarına kadar gider.

Düşüncelerim
Genel olarak hikayesi olsun oynanışı ve özellikle bosslarıyla beğendiğim bir oyun. Her FPS severin deneyim etmesi gerek olduğunu düşünüyorum.

Genel Puan
7,9/10

Oyun hakkında sorularınızı sorabilirsiniz veya düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.
İyi oyunlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…