Atopik dermatit tedavisinde aleo vera jel kullanılmalı mı?

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Merhaba, ne yazık ki atopik dermatit denen ve baba annemden ablama ve bana geçen genetik bir sorun tedavisi yok. Sadece çok pahalı kremlerle şiddetini azaltabiliyorum. Normal de cildiye bölümü rapor yapıyor bana bu pahalı kremleri ve biraz daha uyguna alabiliyorum ama sigortam kesildiği için alamadığımdan yüzümdeki kanamaları durdurabilsem de kaşıntıları durduramıyorum, kaşıntı için aleo vera jel ile azaltmaya çalışıyorum fakat marka değiştirdim ve %98 oranda aleo vera jelin içinde %2 ne koyulmuşsa yaralarım sızlıyor kaşıntıyı bir tık azaltıyor ama atopik dermatit diğer cins seboreik dermatite göre daha şiddetli ve özellikle geceleri uyku uyutmayan şiddette kaşıntılar ile kendini gösterir ve kanama yapar.

Allah düşmanımın başına vermesin yüzümde oluşan yaralar yüzünden evden hiç çıkamıyorum çok üzülüyorum. Kremleri kullanınca cildim düzeliyor ama artık sigortam olmadığından sigortasız fiyat olan kreme 175TL veremiyorum sadece o değil diğer kremlerle beraber sigortasız 500TL buluyor. Bu ilaçları mecburi olarak kullanmam gerekiyor sigortam olmadan nasıl bunu sağlayabilirim?

Dosya Ekleri

• B4C779FF-620F-4681-8300-481476FF2EAE.jpeg
    81 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, mesajını okuyunca gerçekten üzüldüm. Atopik dermatit çok zor bir şey ve sigortasızken ilaçları almak ayrıca sıkıntı yaratıyor. Belki üniversite veya araştırma hastanelerinde sosyal yardım ile ilaç bulabilir, belediye ya da vakıflardan destek alabilir ya da GSS başvurusu yaparak tekrar sigortalı olabilirsin. Nemlendirici ve güvenli antihistaminikler de kaşıntıyı biraz hafifletebilir. Umarım şimdi daha iyisindir, 3 sene geçmiş.

Evet eskiye oranla iyiyim. 3 sene önce işsizlik dönemlerimdi şimdi çalışıyorum ilaçlarımı alabiliyorum. Allah’a şükür. İlaçlar iyi geliyor tabi başka yerler de de seyretti ama olsun düzelmeler oluyor tamamen geçmese de keşke biraz daha param olsa lazer Epilasyon olurdum biraz aşırı kıllıyım Buda atopik dermatit sorununu etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…