ATV kanalı Digitürk'te bulunup televizyonda bulunmuyor

Wlixe

Megapat
Sosyal Tayfı
Selamlar, birkaç gün önce televizyona Digitürk bağlattık fakat Digitürk bağlattıktan sonra televizyondan ATV kanalı yok oldu. Kanal ekleme kısmından 12054 frekanslı ATV kanalını eklemeye çalıştığımızda kanalı bulmuyor, 12053 frekansından denediğimizde de yine 12054 frekansına atıyor ve yine bulmuyor. İşin garibi; Digitürk, televizyonla aynı çanak antene bağlı ve Digitürk'te 12054 frekanslı ATV kanalı bulunuyor ve izlenebiliyor.

Üstte de belirttiğim gibi televizyondan yeni transponder oluşturmaya çalıştım fakat olmayıp yine 12054 frekansına attı, Digitürk üzerindeki ATV'nin 12054 frekansını 12053 yapmaya çalıştım fakat kendi kendine yine 12054 frekansına attı.

Sorduğum birkaç kişi frekansların çakıştığını söylüyor fakat bu sorun sadece ATV kanalında var. ATV kanalını eskisi gibi nasıl televizyona ekleyebilirim? Digitürk'te bulunup bulunmaması pek önemli değil. Televizyonda bulunsun yeter.

Kullandığım televizyon: Samsung UE50KU7000U

"Müşteri hizmetlerini arayın. 18 nolu kanala geçiş yapın. Türksat kanalları için yayın sinyali isteyin. 5 dk sonra kurulum yapın yayınlar gelecektir. Yayın gelmezse servis isteyin." başka bir forumda Digitürk çalışanı bir arkadaşın attığı Entry'i alıntıladım. Arkadaş çözüldüğünü belirtmiş. Linki buraya atmak yasak olabilir diye atmıyorum. Digitürk eksik kanal sorunu yazıp forumda aşağı kaydırarak bulabilirsin.

"Müşteri hizmetlerini arayın. 18 nolu kanala geçiş yapın. Türksat kanalları için yayın sinyali isteyin. 5 dk sonra kurulum yapın yayınlar gelecektir. Yayın gelmezse servis isteyin." başka bir forumda Digitürk çalışanı bir arkadaşın attığı Entry'i alıntıladım. Arkadaş çözüldüğünü belirtmiş. Linki buraya atmak yasak olabilir diye atmıyorum. Digitürk eksik kanal sorunu yazıp forumda aşağı kaydırarak bulabilirsin.
Söylediğiniz konuyu bulup inceledim fakat o konuda Digitürk'te kanallar eksikmiş. Bende Digitürk'te kanallar tam, televizyonun kendisinde kanallar eksik.

Kanalları sıfırla gibi bir seçenek olabilir. Bazı TV'lerde oluyor. Yoksa TV fabrika ayarlarına döndürme vardır. Onda da TV'yi komple sıfırlar.
Anladım, uydu ayarları sıfırlama kısmından yapılıyor sanırım. Televizyon müsait olunca deneyeceğim. Daha önce kanalları sıfırlayıp tekrar yüklemiştim aslında fakat olmamıştı. Herhangi bir frekans üzerinden tarama yapmayı ise denemedim.

Bu arada yukarıda verdiğiniz 12380 frekansı bildiğim kadarıyla Beyaz TV'nin frekansı ve ATV ile birlikte Beyaz TV de açılmıyor. Onlara ek olarak A Spor da yok. Bu kanallar birbirleriyle bağlantılı mı?

Anladım, uydu ayarları sıfırlama kısmından yapılıyor sanırım. Televizyon müsait olunca deneyeceğim. Daha önce kanalları sıfırlayıp tekrar yüklemiştim aslında fakat olmamıştı. Herhangi bir frekans üzerinden tarama yapmayı ise denemedim.

Bu arada yukarıda verdiğiniz 12380 frekansı bildiğim kadarıyla Beyaz TV'nin frekansı ve ATV ile birlikte Beyaz TV de açılmıyor. Onlara ek olarak A Spor da yok. Bu kanallar birbirleriyle bağlantılı mı?
Beyaz TV nin frekansı otomatik güncelleme için kullanılıyor. En sorunlu frekans diyebiliriz. ATV nin ve A Spor un frekansları ayrı. Frekanslar çıkmıyorsa yeterli sinyal gelmiyor da olabilir. TV lerin tuner leri daha zayıf olduğundan normal harici cihazlara göre farklılık gösterebiliyor. Anten/LNB ayarlarını da kontrol ettirmek gerekebilir. TV den düzelmezse uyducudan destek almanız daha yararlı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı