ATX kasada kablolar nasıl gizlenir?

Emrepkr

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dostlar parça parça aldığım bütün donanımları birleştirdim. Mini ATX anakarta gittim kocaman kasa aldım kabloları gizleyebileyim diye ama o kadar profesyonelce çalışmama rağmen saatler süresince zaman ayırmama rağmen anca bu kadarını gizleyebildim. Neden bütün kabloları gizleyemiyorum? 4 tane HDD ve 1 tane SSD var. Şu da var ki, PSU'dan gelen 8 pinli CPU güç kablosu uzun olmasına rağmen, şu an görsellerde de görüldüğü üzere zor yetiştirdim. Gergin vaziyette anakartın altından doğru yetiştirebildim ve 8 pin sokete zor oturttum. Bir yerde bir yanlış var ama çözemedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230628_021034.jpg
    IMG_20230628_021034.jpg
    196,2 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_20230627_052357.jpg
    IMG_20230627_052357.jpg
    270,7 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20230626_232800.jpg
    IMG_20230626_232800.jpg
    297,7 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20230627_051606.jpg
    IMG_20230627_051606.jpg
    320,3 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_20230628_020709.jpg
    IMG_20230628_020709.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu pek tarif edilecek bir durum değil ama temelde olan yanlışlık şu bana göre; kasa ATX, anakart mini ATX. Doğal olarak bu durum kablo yolunu uzatıyor. Kabloları gizlemek biraz da kasanın maharetine kalan bir durum, demek ki bu konuda yeterince esnek değil.

Bu pek tarif edilecek bir durum değil ama temelde olan yanlışlık şu bana göre; kasa ATX, anakart mini ATX. Doğal olarak bu durum kablo yolunu uzatıyor. Kabloları gizlemek biraz da kasanın maharetine kalan bir durum, demek ki bu konuda yeterince esnek değil.

Kasada onlarca kablo deliği mevcut ve özellikle 12v CPU güç kablosu uzun olmasına rağmen şu an anakarta takılı olarak gergin durmakta. Kaliteli ve yeni sayılabilecek bir nesil PSU kullanıyorum. CPU güç kablosu niye yetişmedi onu anlamadım.

Kasada onlarca kablo deliği mevcut ve özellikle 12v CPU güç kablosu uzun olmasına rağmen şu an anakarta takılı olarak gergin durmakta. Kaliteli ve yeni sayılabilecek bir nesil PSU kullanıyorum. CPU güç kablosu niye yetişmedi onu anlamadım.

CPU güç girişi anakart üst tarafında olduğu için en uzun olması gereken kablo o. Eğer çok gergin olduysa uzatma kablosu var, onlardan alıp ekleme yapabilirsin.

Eğer çok gergin olduysa uzatma kablosu var, onlardan alıp ekleme yapabilirsin.
Evet çok gergin ve hatta yolu kısaltma amacıyla anakartın arkasından doğru vermek zorunda kaldım. Eğer icerden verecek olursam, boyu fazlasıyla yetiyor ama ben kabloları saklamak amacıyla içten vermeyi düşünmedim. Uzatma kablosu tavsiyeniz var mı kaliteli olanlardan ?

Evet çok gergin ve hatta yolu kısaltma amacıyla anakartın arkasından doğru vermek zorunda kaldım. Eğer içeriden verecek olursam, boyu fazlasıyla yetiyor ama ben kabloları saklamak amacıyla içten vermeyi düşünmedim. Uzatma kablosu tavsiyeniz var mı kaliteli olanlardan?

O kablolar konusunda tecrübem yok maalesef. Yorumlara bakıp veya incelemelere göre araştırarak bulabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı