Aula F75 klavye Türkçe yazmıyor

kastra

Centipat
Daha fazla  
Aula F75 klavye aldım ama Türkçe karakterler yok. Veya mesela klavyede soru işareti olan yere tıkladığımda nokta çıkıyor. Gerçek soru işareti ise 9'un atandığı yerde. Bunun gibi pek çok şey var; mesela ç klavyede küçüktür sembolünün olduğu yere basınca çıkıyor. Bunları nasıl çözerim?

Gayet normal hocam yabancı klavye zaten Windows'u İngilizce klavye olarak yaparsanız normal kullanırsınız. İlla Türkçe istiyorsanız keycaps seti alın Wraith Çift Enjeksiyonlu PBT Türkçe Tuş Takımı

Windows klavye ayarlarına gelip Türkçe Q klavyeyi seçtikten sonra normal klavye gibi kullanabilirsiniz

Türkçe karakterlerin yerlerine aşinaysanız windows ayarlarından klavyeyi Türkçe yapıp kas hafızasıyla kullanırsınız zaten. Benim klavyemde de Türkçe karakter yok (K530 Pro) ama yerlere aşina olduğu için rahatça kullanabiliyorum.

Windows'ta Türkçe klavye seçiliyse ve tuşların yerini ezbere biliyorsan farkı hissetmiyorsun. Tüm Türkçe tuşlar yerinde aslında. Ben 3-4 yıldır o tarz klavye kullanıyorum, bir sorun yaşamadım.

Windows'ta Türkçe klavye seçiliyse ve tuşların yerini ezbere biliyorsan farkı hissetmiyorsun. Tüm Türkçe tuşlar yerinde aslında. Ben 3-4 yıldır o tarz klavye kullanıyorum, bir sorun yaşamadım.

%60 klavyede artı tuşunu internetten aratıp kopyalıyorum bir o sıkıntı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…