Aula F75 Max iade edilmeli mi?

yigoben

Picopat
Daha fazla  
Merhaba.
Birkaç gün önce Amazon'dan Aula F75 Max almıştım. Bugün klavye elime ulaştı ve paketten çıkarınca fark ettim ki ekranının üzerinde çizik mi yoksa leke mi anlamadığım izler mevcut. YouTube'dan unbox videolarına baktığımda normalde ekranında koruyucu jelatin olduğunu fark ettim fakat benimkinde jelatin yoktu sanırım kullanılmış / iade edilmiş ürün göndermişler. Ürünün sıfırı bu şekilde gelse kabul edebilirdim fakat kullanılmış ürüne benzediği için sindiremedim. Satıcı Amazon'du ve şu anda gri rengin stokları kalmamış. İade edip yenisini almak istesem Amazon'da aynı renk yok farklı sitelerde de 700TL fazla ödemem gerekiyor. Ne yapmam gerekiyor bu durumda fikir verebilir misiniz? Amazon'dan almayıp başka siteden alsam belki bu sorunla karşılaşmayacaktım; şu anda Amazon beni 700TL zarara sokmuş oldu iade edip başka yerden satın alırsam.

Dosya Ekleri

• 20260101_200906.jpg
    20260101_200906.jpg
    113,3 KB · Görüntüleme: 65
Merhaba.
Birkaç gün önce Amazon'dan Aula F75 Max almıştım. Bugün klavye elime ulaştı ve paketten çıkarınca fark ettim ki ekranının üzerinde çizik mi yoksa leke mi anlamadığım izler mevcut. YouTube'dan unbox videolarına baktığımda normalde ekranında koruyucu jelatin olduğunu fark ettim fakat benimkinde jelatin yoktu sanırım kullanılmış / iade edilmiş ürün göndermişler. Ürünün sıfırı bu şekilde gelse kabul edebilirdim fakat kullanılmış ürüne benzediği için sindiremedim. Satıcı Amazon'du ve şu anda gri rengin stokları kalmamış. İade edip yenisini almak istesem Amazon'da aynı renk yok farklı sitelerde de 700TL fazla ödemem gerekiyor. Ne yapmam gerekiyor bu durumda fikir verebilir misiniz? Amazon'dan almayıp başka siteden alsam belki bu sorunla karşılaşmayacaktım; şu anda Amazon beni 700TL zarara sokmuş oldu iade edip başka yerden satın alırsam.
Max modelini kaça almıştın hocam?

Merhaba.
Başka yerinde bir şey yoksa bence göndermeyin ama yine de göndermek istiyorsanız amazon müşterinin arkasında fazlasıyla duran bir marka şikayetinizi belirtin yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Neden iade edildiği de önemli. İleride problem çıkarabilir diyorsan buraya yazdıklarını aynı şekilde müşteri hizmetlerine anlat. Amazon müşteri hizmetleri zamanında çok iyiydi geri dönüş olarak. Kötüye kullanan oldu ama şansını dene ona göre gönderirsin.

Max modelini kaça almıştın hocam?

2800 küsurlerde.

Başka yerinde bir şey yoksa bence göndermeyin ama yine de göndermek istiyorsanız Amazon müşterinin arkasında fazlasıyla duran bir marka şikayetinizi belirtin yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Amazon'la görüştüm az önce 2 şubata kadar hakkım olduğunu ve stoklara girdiğinde değişim talep edebileceğimi söylediler. Kullanılmış ürün gönderilmiş diye kayıt açtılar ben ulaşınca. Veya kısmı iade yapabiliriz dediler ürün sizde kalır biz size tutarın belli kısmını iade ederiz dediler.

Ne yapacağımı bilmiyorum.

2800 küsurlerde.

Amazon'la görüştüm az önce 2 şubata kadar hakkım olduğunu ve stoklara girdiğinde değişim talep edebileceğimi söylediler. Kullanılmış ürün gönderilmiş diye kayıt açtılar ben ulaşınca. Veya kısmı iade yapabiliriz dediler ürün sizde kalır biz size tutarın belli kısmını iade ederiz dediler.

İyice bir inceleyin hocam başka yerinde bir sorun kusur var mı diye yoksa bence kısmı iade kabul etmek mantıklı olur gibi.

2800 küsurlerde.
Kısmı iadeyle uğraşmak istemiyorsan iade oluşturup benzer bir modeli alabilirsin 200 lira farkla, ama bunu yapacaksan biraz hızlı olman iyi olur çünkü bunun da stokları bitebilir.

Alternatif olarak da şu modeli öneririm.

En sağ üstteki 3 tuşu çıkarıp yerine ekran + knob takabiliyorsun. Siteye girip aşağı kaydırırsan anlarsın zaten demek istediğimi.

2800 küsurlerde.

Ben de Amazon’dan Mac için Thule marka bir çanta sipariş etmiştim. Üzerinde bulunması gereken kağıt ve etiketler yoktu. Çok küçük bir hasar da vardı üzerinde. Amazon, kendi sattığı ürün olmadığı için bir şey yapamayacağını, sorunu satıcı ile halletmemi söyledi. Yani hiçbir şey yapmadı. Mecburen o şekilde kullanmak zorunda kaldım,

iade ürünü gönderdikleri barizdi. Açılmış farklı bir kutunun üzerini paketleyip göndermişlerdi. Üzerinde farklı bir kargo etiketi vardı.

Ben de Amazon'dan Mac için thule marka bir çanta sipariş etmiştim. Üzerinde bulunması gereken kağıt ve etiketler yoktu. Çok küçük bir hasar da vardı üzerinde. Amazon, kendi sattığı ürün olmadığı için bir şey yapamayacağını, sorunu satıcı ile halletmemi söyledi. Yani hiçbir şey yapmadı. Mecburen o şekilde kullanmak zorunda kaldım,

İade ürünü gönderdikleri barizdi. Açılmış farklı bir kutunun üzerini paketleyip göndermişlerdi. Üzerinde farklı bir kargo etiketi vardı.

Geçmiş olsun burada satıcının yanlışıda olsa sonuçta iadeler Amazon sistemi üzerinden gerçekleşiyor. Amazon'un iade etmesi gerekirdi.

Şu an bana gene az çok yardım etmeye çalışıyorlar ürünün stoğu olmadığı için kararı benim vermemi istiyorlar.

Kısmı iadeyle uğraşmak istemiyorsan iade oluşturup benzer bir modeli alabilirsin 200 lira farkla, ama bunu yapacaksan biraz hızlı olman iyi olur çünkü bunun da stokları bitebilir.

Alternatif olarak da şu modeli öneririm.

En sağ üstteki 3 tuşu çıkarıp yerine ekran + knob takabiliyorsun. Siteye girip aşağı kaydırırsan anlarsın zaten demek istediğimi.

Tavsiyleriniz için teşekkür ederim fakat F75 Max'ı daha çok sevdim. Aula S75'in yanlarında gereksiz RGB aydınlatması var ve forum yorumlarında F75'i daha çok önermişler. AK870 için ise keycapsleri hoşuma gitmedi ekstra para vermek istemiyorum değiştirmekle.

Geçmiş olsun burada satıcının yanlışıda olsa sonuçta iadeler Amazon sistemi üzerinden gerçekleşiyor. Amazon'un iade etmesi gerekirdi.

Şu an bana gene az çok yardım etmeye çalışıyorlar ürünün stoğu olmadığı için kararı benim vermemi istiyorlar.

Tavsiyleriniz için teşekkür ederim fakat F75 Max'ı daha çok sevdim. Aula S75'in yanlarında gereksiz RGB aydınlatması var ve forum yorumlarında F75'i daha çok önermişler. AK870 için ise keycapsleri hoşuma gitmedi ekstra para vermek istemiyorum değiştirmekle.
S75 önerilmeme sebebi daha yeni yeni stoklara girmesi ve bilinmemesi hocam, tabi son seçim yine sana kalmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı