Durmuş GLBZ
Hectopat
Daha fazla
Glacier-Blue aldım, zaten yavaştan beyaz sisteme dönüyorum genel olarak. Elimde kalan Razer Blackwidow V3 TKL'yi satsam mı satmasam mı çok kararsızım, bir yanım KFG temiz sat iyi para eder diyor. Diğer yanım satma temiz KFG var ne güzel işte sende kalsın diyor.
Valla benim de almamın en büyük nedenlerinden biri kablosuz olması, muhtemelen 1.5 haftayı falan bulacak gelişi ama belli olmaz daha da erken gelebilir. Memnun eder mi sorusunu ben de merak ediyorum.Kaç güne gelirli ilk kablosuz klavye lazımdı ve memnun eder miki
Vallahi benim de almamın en büyük nedenlerinden biri kablosuz olması, muhtemelen 1.5 haftayı falan bulacak gelişi ama belli olmaz daha da erken gelebilir. Memnun eder mi sorusunu ben de merak ediyorum.
Kuponla beraber 35 Euro'ya almış biz 15 dolara alıyoruz. Zararın biri tarafından karşılanması olasıdır fakat stok eritmek için bir ürünü %90 indirimle satmazsın. Tek mantıklı açıklama zararı birisinin karşılaması, zararı neden karşılıyor, çıkarı nedir önemli olan o. Bu tarz bir klavye 30-40 Euro'ya üretilebiliyor mudur bilmiyorum.
Bilgilerimi alması ile beni Botnet'e çevirmesi farklı şeyler, birisinde benim bilgisayarımda yaptığım her şeyi görebiliyor ve kontrol edebiliyor diğerinde kimlik bilgilerimi alıyor. Ben hiçbir sosyal medya sitesine kişisel bilgilerimi vermiyorum. Senin anlamadığın şey botnet olduğun zaman ağdaki bütün cihazlara erişim sağlanabilmesi, sadece kendimi riske atmıyorum ailemi de atmış oluyorum. Komplo teorisi ise benim anlatımım o zaman sen nasıl açıklıyorsun 70 dolarlık bir ürünü 15 dolara almayı? Hadi ürünün maliyeti 50 dolar olsun, adam yarısından daha aza satarak nasıl ayakta tutacak şirketini? Hiç komik değilsin.
Beyaz.Hangi renk aldiniz yorumları göremedim temuda
Dostum benim senin bütün bilgilerini bilmem ile senin hesaplarını kontrol edip senin adına bir şey yapabilmem farklı şeyler. Banka hesaplarım, kripto varlıklarım, 2FA uygulamalarım, sevgilimle yazışmalarım, iş yerimin bana emanet ettiği bilgiler gibi çok önemli olguları 500 lira için riske atmak istemememi ve sorgulamamı "komplo teorisi" olarak nitelemen aşırı anlamsız.Adam senin yaptığın her şeyi botnet ile görebiliyor ve kontrol edebiliyor olması zaten senin her türlü bilgine sahip olabileceği ve gizliliğini ihlal edebileceği anlamına geliyor. Kişisel bilgilerini vermiyor olman seni koruyan bir şey değil, zaten tüm bilgilerin internette geziyor. Aynı şey ailen için de geçerli. Üstelik internet kullanmasan bile bu böyle. Kaldı ki Temu'dan alışveriş yaparken zaten vatandaşlık numarana varıncaya kadar veriyorsun başka türlü gümrükten hiçbir ürünü geçiremezsin. Kastın sadece sosyal medyaysa yine aynı durum geçerli sayılır orası daha da beter, senin ne yazdığın çizdiğin bile kayıt altında ve açtığın sosyal medya hesabında Orion Nebula takma adını kullansan bile IP adresin, kullandığın cihazlar, yazdığın çizdiğin şeylerden elde edilebilecek her türlü kişisel bilgi zaten bu hesapların sunucularında saklanıyor. Her şeyin ortada yani öyle anonim kalmak mümkün değil ve Çinliler de bir dongle ile bunu yapmak istiyorsa bırak da yapsınlar zaten şu noktadan sonra bir önemi yok.
Ürünün 70 doları satış fiyatı, üretim maliyeti değil. Sorunun cevabı da basit, maliyeti de 50 dolar da değil çünkü. 20 dolarlık kâr için kimse bu işi yapmaz. Ne kadar maliyeti olduğunu ben bilemem ama sana sınavlarla boğuştuğum zamanlarda ürün maliyeti muhasebesiyle uğraşmış biri olarak formülünü vereyim. Direkt malzeme (hammadde yani) + direkt işçilik giderleri + yan ürün giderleri (switchleri başka şirketten alıp kullanıyor mesela o yan ürün oluyor) + amortisman (kullanılan alet edavatın yıpranma payı yani) + diğer üretim giderleri (elektrik, su falan filan) + nakliye = ürün maliyeti. Alibaba gibi bir yerden tek tek ürünlerin birim veya toplu üretim fiyatlarına bakarak tahmini bir bilanço çıkartabilirsin. Ki orası da gerçek üretim maliyetini tam olarak vermez. Çünkü birim sayısı arttıkça ürün maliyetindeki düşüş ve de üreticinin vereceği iskonto da yazmıyor orada. En iyisi direkt üretici olup ham madde tedarik ederken hesap çıkarmaktır. O da miktara göre azalma eğiliminde olacaktır zaten, neyse. Benim tahminim bu ürünün nakliye hariç tüm maliyeti zaten 15-20 dolar civarında olacağı yönünde. Yani adam üretim maliyetine yakın fiyatlara indiriyor. Kaldı ki Temu da satışlarını arttırmak ve de pazardaki payını arttırmak için üreticilerle-satıcılarla özel olarak anlaşıyor. Uygulanan indirimin az bir kısmı üreticiye yansıyordur veya hiç yansımıyordur. Biraz e-ticaret yapan kişilerin, aracı sitelerin yaptığı indirimler ile ilgili açıklamalarına bakarsan kafanda az çok bir şeyler belirir. Maliyet konusuna dönersem eğer bir örnek vereyim, bu oldukça bilinen bir şey; LC gibi bir firma eskiden 8-12 liraya mâl ettiği tişörtleri ürün farklılaştırması yaparak (baskısı falanı filanı) 40-50 liraya mağazalarında satışa sunuyordu. Güncel durumdan haberim yok zaten bu üretici fiyat endeksi, kur değişkenliği ve enflasyon oranı ile sektörde çalışmayan biri için güncel bilgilere yetişmek imkansız, tedarikçilerine sormak lazımherhalde bu cevap yeterlidir.
O kadar uzun süredir duruyor ki stok muhtemelen ikinci el sitelerinde göreceğiz bu klavyeyi.
Klavyenin kutusundan 1 adet usb (dongle) çıkıyor, bu usb klavyenin kablosuz çalışmasını sağlıyor. Yani bu usbnin takıldığı an Çin'deki sahibine bilgi, mesaj göndermeyeceğini bilmiyoruz. Bir süre sonra bilgisayarımıza dosya indirip indirmeyeceğini bilmiyoruz.Bu botnet olarak kullanılma olayı nedir daha önce böyle bir örnekle karşılaşan oldu mu