Bunu öğrendiğim iyi oldu.
Ben de gmail'den çekmiştim. Google'ın servisleri kayıp veya erişilemeyen durumlarda çözüm olarak kötü. Bu konuda Microsoft'un servisleri daha iyi, durumlar daha kolay çözülüyor.
Microsoft'tan devam o halde. Ben de yeni uygulamaları Microsoft'a kayıt edeyim artık.
Aegis Authenticator is a free, secure and open source app for Android to manage your 2-step verification tokens for your online services.
getaegis.app
İki aşamalı doğrulama uygulamalarını daha önceden çok fazla test ettim. Birbirleri arasında geçişlerde hep sorun yaşanıyor. Aktarma seçenekleri sunsalar da asla düzgün çalıştığını görmedim.
Çok fazla hesabınız yoksa 2FA'ları kapatıp, yeni uygulamada etkinleştirin. Ben Aegis geçisinde rahat 30-40 tane 2FA tek tek aktarmak durumunda kalmıştım. Artık değiştirmeyi de düşünmüyorum. Google'un uygulaması sorun çıkarıyordu, Microsoft uygulaması ise çok yavaş gelişiyor ve yetersiz.
Uygulama seçerken ilk odağım gizliliğe değer veren ve açık kaynak uygulamalar oluyor. Bağlantıdaki siteler sürekli bu uygulamaları test ediyorlar. Göz atmanızı öneririm.
The most reliable website for privacy tools since 2015. Software, services, apps and privacy guides to fight surveillance with encryption for better internet privacy.