AutoCad için bilgisayar Toplama

Hocam i7 yerine 3700x, 3800x, 3900x gibi işlemcileri tavsiye ederim. 3700x tam bir fiyat performans ürünüdür, öneririm.

Dediğim gibi bu konuda çok tartışmaya giricek bilgim yok. Ne derseniz kabul etmeyi düşünüyorum. İşlemci konusunda Ryzen 3700x uygundur. Monitör konusunda hocam fikrim belirttiğim gibi 37 inç çok fazla 27 tam bana uygun görünüyor. Oyun önceliğini sonlara atabilirsiniz sanırım o aklınızı karıştırıyor oyunu hesaptan çıkaralım sonuçta atölyede bulunan bir bilgisayar olacak benim için.

Ryzen 7 3700X mantıklı bir seçim olacaktır oyun ön planda olmasa bile ikincisi ekran kartı hakkında ne düşündünüz? (Birde hala monitörün fotosunu atabilirim çünkü öyle düşündüğünüz gibi kocaman durmuyor ve daha çok çalışma imkanı sunuyor, birde 37 değil 34 ve yüksekliği 27 inç monitörle aynı sadece genişliği biraz daha fazla

İsterseniz fotosunu atabilirsiniz incelerim tabii ki. Ama sorun zaten tam olarak dediğiniz gibi genişliği ben bilgisayar başında oturmaya alışkın değilim. Şu an mesajlaşmayı dahi eski 15.6 inç laptopumdan yapıyoruz. 34 inç monitöre bakmak dibimde bir televizyon varmış gibi bir etki yaratacaktır. Ekran kartları arasında RTX 1660 uygun görünüyor fiyat performans ve yorumlar olarak. 2070 çok pahalı ve oyun odaklı geldi bana.

Toplamakla uğraşmak istemezseniz geniş ekran ihtiyacınızı ve ekran kartı ihtiyacınızı birer tık aşağıda karşılayabilecek bir ürün ancak fiyatı artmış biraz. Depolamasını rahatça upgrade edebiliyorsunuz diye biliyorum.

Kullanmak istediğiniz CAD programları için en uygun kart Quadro serisi kartlardır ancak onların da en ucuzu 10.000 TL'den başlıyor diye biliyorum. Söylediğiniz gibi RTX'ler oyun için fark ettirir, CAD programlarında beklenen farkın oluşacağını sanmıyorum GTX 1660 ile RTX 2070 arasında.

Son düzenleme:
Evet 2070 daha çok oyun odaklı 1660 super size yeterli olacaktır. Monitöre gelirsek karşılastırma yapabilmeniz için sol üst köşesine kulaklık astım. Masa biraz dağınık kusura bakmayın.

Dosya Ekleri

• IMG_20201120_001512.jpg
    101,6 KB · Görüntüleme: 39
Ekran kartı konusunda da 1660 da uygunuz gibi görünüyor.
Net parçalar: İşlemci Ryzen 7 3700x, GTX 1660
Monitör için araştırmaya devam edeceğim. Uygun bulamazsam gidip bi yerde 34 inç monitörleri gözle incelerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…