AutoCAD için laptop önerisi

Wanzeru

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, AutoCAD gibi programları kullanmak rahatça kullanmak için dizüstü bilgisayara ihtiyacım var. Bütçem maksimum 30000 TL. Eğer daha düşük bütçeyle bu programı rahatça çalıştıracak bilgisayar varsa daha iyi olur.

İki cihazda test etme fırsatım oldu, öyle çok zorlayan program değil normal şartlarda.

Özellikleri,
11. nesil i5,
8 GB tek kanal RAM'li,
Intel Iris Xe Graphics (NVIDIA kart yok sadece Intel)
İşlemci Turbo frekansı kapalı.

AutoCAD'in Lite (3D gibi özelliklerin olmadığı hali) denilebilecek sürümünü kullandım 2024 sürümü güncel, çok büyük dosya açmadığın sürece gram sorun olmuyor. Aldığımızda 10000TL civarındaydı. Büyük dosya açınca RAM'den dolayı tokatı yiyor laptop.

Özellikleri,
12.nesil i7
16 GB RAM çift kanal
RTX 3060M (MUX açık, yani Intel Graphics devre dışı)

AutoCAD 2024 normal sürümünü kullandım, çok büyük dosya açmadığın sürece laptopun öyle zorlandığını görmedim, büyük dosya açınca da ilkte yüklerken bir fanlar dönüyor sonra yine sakinliyor.
İkinci elde 25000 TL civarına denk geldi.

Sınıfımda tonla Acer Nitro'dan biraz düşük modelde kullanan bir sürü kişi gördüm, hiçbirinde takılma gibi şeylerle sorun yaşarken görmedim.

30k butceyi biraz asarsan 4060 onerelim. Degilse 4050 bir cihaz alman daha iyi olur 23-24k bandina.

Sanırım solidworks de kullanacağım. Benim amacım 4 sene sonra da başımı ağrıtmayan bilgisayar almak. Eğer 4050 de bu amaca hizmet ederse neden olmasın. Zaten oyun oynamayı düşünmüyorum. @Abdullah7 @CeoPotato @F4T1H

Tamamdır o halde 4050li bilgisayarlara bakacağım fiyatı da daha makul olur hem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…