AutoCAD için PC Toplama

• Konuyu başlatan eibec
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 3.795

eibec

Megapat
Daha fazla  
Ofisimize AutoCAD için bir bilgisayar toplamak istiyoruz.

Hangi bilesenler daha önemli? Ekran kartının çok iyi olması gerekli mi? Render vs yapılmayacak. CNC kesim tezgahımız için çizim yapılacak sadece.

Tesekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapacağınız çalışamalar çok detay içeriyor ve çizim dosyaları büyük ise daha güçlü bir bilgisayar ile daha rahat ve hızlı kullanırsınız programı fakat benim babam AutoCAD programını eski bir dizüstü bilgisayar da kullanıyordu. Çizim için iyi bir işlemci ve güzel bir monitör yeterli.

Aslinda zaten suanda 8-10 yillik bir bilgisayar ile yapiliyor bu islem. Ama cok takildigi icin yeni bilgisayar talep etti calisan arkadasimiz. Almisken bir sure sorunsuz sekilde calisan bir bilgisayar almam gerekiyor. O yuzden onem donanimin onem sirasini ogrenmem gerekiyor.

Autocad bildiğim kadarıyla ekran kartının belleğine yük bindiriyor, ekran kartı önemli anlayacağınız ve onu besleyecek bir işlemci yeterli olacaktır. Tabi ki en az 8gb ram ile desteklemelisiniz.
Bütçenizi belirtirseniz arkadaşlar ona göre bir sistem önericektir.

5-6 bin lira civari olur diye dusunuyorum. Ama mecbur kalirsam bu rakamin biraz ustunede cikabilirim.

5-6 bin lira civari olur diye dusunuyorum. Ama mecbur kalirsam bu rakamin biraz ustunede cikabilirim.
Workstation (İş istasyonları) için bilgisayar toplanırken üst düzey bileşenler tercih ediliyor fakat siz burada çok ağır dosyalar içermeyen 2D çizimler için bilgisayar aradığınızı görüyorum. Bunun için önerim:
AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Spire Soğutuculu)
Asrock B450M-HDV Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Triple Monitor, Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, VGA ATX Anakart (ASRB450M-HDV)
Adata DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz SINGLE XPG GAMMIX D10 RED Ram (AX4U300038G16-SRG/2)
PNY Quadro K620 2GB 128Bit DDR3 Profesyonel Ekran Kartı (VCQK620-PB)
WD 1TB Blue 3,5" SATA III 6Gbit/s 7200 RPM 64MB Cache (WD10EZEX)
Adata SU650 240GB 520-450MB/s SSD (ASU650SS-240GT-R)
Corsair 650W 80+ VS650 ATX Güç Kaynağı (CP-9020098-EU)

Güzel bir kasa bulamadım. Arkadaşlardan da kasa yardımı alabilirsiniz.
500 Tl bir kasa ile bilgisayar yaklaşık 6000 Tl ye toplanabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı