Autocad kullanmak için hangi donanım daha iyi olmalı ?

Espeyato

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşım inşaat mühendisliğinde okuyor. Autocad programı kullanacak ve yakın zamanda bir dizüstü bilgisayar alacak. Otocat kullanan birisi için hangi donanıma yatırım yapması gerekiyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Teşekkür ederim. Yani 8gb ram, i5 işlemci, GT840M, 1TB harddisk gibi donanımlar arkadaşımın işini görür öyle mi ? (Kusura bakma linkten pek bir şey anlayamadım da ondan soruyorum )

İnternette sistem gereksinimlerini bulabilirsin. Sistem gereksinimleri çok fazla değil. 2011dan sonra üretilmiş her bilgisayarın kaldırabileceği söylenebilir. 2011 öncesinde de kaldıran modeller vardır.

Teknik ressamım sürekli autocad de çalışıyorum ilk tafsiyem dizüstü almasın olacak .Sebebi şu ilk sıkıntı ekran olacak 15.6 inch ile 23 inch arasında fark çok büyük kullanım açısından . Autocad çoğu bilgisayarda çalışacaktır. Ama autocad tek düze bir program değildir . Komut ların yazılımı sisteme bindirdiği yükleri değiştirir . Ram , ekran kartı , ssd ve işlemci arasında değişik noktalara yük bindirebilir . Not : ideal bir sistem söyleyemem ama ram ve ssd leri yüksek tutmanızı öneririm .

Benim 8 sene önceki bilgisayarım açıyodu 2013 versiyonunu. Sanırım o pentiumdu ve içinde pasif soğutmalı bir ekran kartı vardı. Fazla abartıya gerek yok donanım için. Ancak 3D çizimlerde ne sonuç alırsınız bilemiyorum. Ben daha kendi kendime öğrendim 3D yi.

Arkadaşın verdiği sistem gereksinimlerini baz alabilirsiniz. Autocad için gerekli şey T cetveli, rapido kalem, çizim masası
Autocad bana hep, elimize T cetveli alıp çizmek gibi geliyor. Autocad için extreme bişi almasına gerek yok. Core Dual ile kullanıyordum, hemde sorunsuz. Ekran kartımda, tam hatırlayamıyorum ama GT9600m olabilir. 64 bit. Yani i7 işlemci bile olabilir. Ama i5 işini çok rahat görür. Ekran kartı olarak, GT750m, GTX850m gibi modeller (onlar bile üst düzey kalır ya). Fakat Autodesk, yada 3 boyutlu modelle kullanıcaksa işler değişir.
i5, GT840m işini rahat görür. 8 GB ram de yeterlidir. Öğrenciyken çalıştığım yerlerin AR-GE bölümünde (böyle dememin sebebi orda 2-3 tane P4 pc olması ) abartmıyorum Windows 98 kullanan gördüm. Gerçi zamanındaki Autocad sürümü ile çok iyi optimize olmuş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…