silahnamlusu

Femtopat
Daha fazla  
Bölüm tercihleri konusunda her zaman kararsız olmuşumdur, mobilya ve iç mekan tasarımı okuyorum. Bunun yerine bilişim'e geçebilirim. Ancak hangi yer bana daha iyi bir gelecek vadediyor bilmiyorum. AutoCAD arkadaşlarımın bahsettiğine göre iç mimarlık için güzel bir adım. Ancak onun yerine bilişimi mi tercih etmeliyim? Çok arada kaldım. Elektrik-elektronik de seçebilirim ancak bilmiyorum... Çevremdekiler zor olduğunu söylüyor bu yüzden kendime güvenemedim. Sizce adımı mı nereye atmalıyım? Kendi kararımı veremiyorum sizinkine ihtiyacım var.

Not¹: Hepsine karşı pozitif olduğum için karar veremiyorum.

Meslek lisesinde inşaat teknolojisi okudum stajımı full yurt dışına büyük işler yapan bir firmada yaptım okuldan sonra orada 1 yıl daha çalışmaya devam ettim ama hayalim ilk başta yazılımcı olmaktı bilişim okumaktı şahsen ikisinin de çok iyi meslekler olduğunu düşünüyorum hangisini yaparken daha çok eğleniyorsan onu yapmanı tavsiye ederim ikisinin de önü hem açık hem de yolu biraz zor çünkü çok popüler iki meslekte de aradan sıyrılmak zor eğer mimarlık gibi bir yoldan ilerlemek istiyorsan sana birkaç tavsiye verebilirim.

1. AutoCAD öğrenirken yanında da bir 3D programı kesinlikle öğren AutoCAD aşırı popüler bir program bu işi yapan herkes biliyor.

2. sektörde program öğrenmek bir işe yaramıyor aslında iş öğrenmek lazım bunun için iyi bir staj yeri seç ve mümkün oldukça bir işin içine gir atıyorum freelance olarak işler yap bilgili birinden sana yardım edebilirim deyip ufak etefek işler al bir şantiyede staj yap teknik işleri öğren vs.

3. sektöre göre değişiklik göstersede asıl önemli olan deneyim ve teknik bilgi birikimin benim çalıştığım işlerde proje müdürlerim genelde AutoCAD'i bile aşırı iyi bilmezlerde veya 3D programlardan çok anlamazlardı ama adam kığat kalem ile çizerek teknik bilgiler ile işi yönetirdi örnek vermek gerekirse sen mimari bir ev çizimi yaparsın cam panal bir tavan tasarımı yaparsın panellerin ağırlığı 200 kg ankrajların 350 Kg'ye kadar taşıyabiliyor tamam dersin ama asıl işin ustası o bölgede kar yükünün çok olduğunu bilip onu da hesaplayarak yapar vs...

4. üniversite önemli ben okumadım staj yaptığım yerde çalışmaya devam ettim ama hiçbir şey bilmeyen yeni üniversite mezununu yanıma veriyorlardı işleri yapılışını ben öğretiyordum ama benim 2 katım maaş alıyordu.

Ayrıca en yakın arkadaşım mobilya okudu söylediğine göre mobilyada çok para var ama usta olana kadar full amele oluyorsun bunu göz önünde bulundur elektrik elektroniğide ben pek tavsiye etmem şahsi düşüncem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…