Avast Kullanıcıların İnternetini Kesti

Öyle bir olay mı var?

İnterneti kesebiliyorsa onu niye yapmasın? Sonuçta senin farkında olmadan güncelleme altında tasarlayan kişi programa komut girer sen tarama yaptığını zannedersin ama halbuki sistem dosyalarını siliyordur. :D

Öyle bir olay mı var?
360 Total Security ve Avast'ın yanlış alarm potansiyeli yüksektir.
Bazı sitelerde beş yıl önce olan yorumlara baktığımda da bu konuda Avast'ın küçük düşürüldüğünü gördüm. Eskiden Avast problemliymiş galiba. Avast problemlerini azalttı ama hâlen bu tür sorunları var.
AVG'nin sicili kara zaten. Ondan bahsetmiyorum bile.

@CJack60 @Türkçesever Ben zaten kullanmıyorum Antivirus, dolayısıyla takip de etmiyorum o tür haberleri vs. Yaşayanlara geçmiş olsun. :)

Yıllar önce CIH virüsü dadanmıştı çalıştığım 25 PC'li internet cafeye o zamanlar bu kadar çok antivirüs programı yok tabi. Denemediğim sayılı antivirüs programı kalmamıştı silmek için KAV, Norton, AVG, AVP, McAfee, PCcillin hiçbiri işe yaramamış uyduruk MKS Antivir diye bir program sayesinde silebilmiştim. Şimdi yukarda saydığım antivirüs programlarının çoğu halen varlar ama içlerinden belkide bir tek MKS tarih oldu. Windows 7 ile beraber bende antivirüs kullanmayı bıraktım. :)

Yıllar önce CIH virüsü dadanmıştı çalıştığım 25 PC'li internet cafeye o zamanlar bu kadar çok antivirüs programı yok tabi. Denemediğim sayılı antivirüs programı kalmamıştı silmek için KAV, Norton, AVG, AVP, McAfee, PCcillin hiçbiri işe yaramamış uyduruk MKS Antivir diye bir program sayesinde silebilmiştim. Şimdi yukarda saydığım antivirüs programlarının çoğu halen varlar ama içlerinden belkide bir tek MKS tarih oldu. Windows 7 ile beraber bende antivirüs kullanmayı bıraktım. :)
Şöyle bir söylenti var, muhtemelen de doğrudur. Şöyle ki antivirüs şirketleri, yazılımlarını satmak için sadece kendilerinin silebilidiği virüsler geliştiriyormuş. Yani antivirüs şirketleri virüs yapıyormuş. Muhtemelen öyle bir olaydır o da.

Şöyle bir söylenti var, muhtemelen de doğrudur. Şöyle ki antivirüs şirketleri, yazılımlarını satmak için sadece kendilerinin silebilidiği virüsler geliştiriyormuş. Yani antivirüs şirketleri virüs yapıyormuş. Muhtemelen öyle bir olaydır o da.

Onu daha çok köklü şirketler yapıyor. Kendi açıklarını kapatmaları için exploit uzmanı hackerlere reddedemeyecekleri paralar teklif ediyorlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı