Avatar: The last Airbender vs The Legend of Korra

RK800

Decapat
Şimdiden her ikisini de çok sevdiğimi açık ve net söyleyeyim.
Hepinizin de bildiği gibi erken 2010'larda CNBC-e'nin hafta sonu sabahı çizgi dizi ve akşamı(aslında her akşam sanırım)dizi ve filmler gelirdi.
Sabah sekiz miydi dokuz muydu Dora the Explorer veya Diego ile başlar.
Spongebob, madagascar penguins, barnyard, Kung Fu Panda ile keyfimizi yatıştırır sonra dünyanın en iyi dizilerinden olan Avatar the Last Airbender'a geçiş yapar.
Her bölümde aang ve arkadaşlarının maceralarını izleyerek kuşağı bitirip CN'e geçiş yapardık. Bazılarınız simpsons izlemiş olabilir ama ben izleyemedim ingilizcem yoktu
O dönem diziyi bitirmiş biri olarak daha iyi bir şey yapılamayacağını düşünmüştüm.
The Legend of korra da tam o zamana denk gelen bir çıkış yapmıştı hatırlarsanız.
Ve sanırım hepinizin kabul edeceği gibi ilk sezonu hayatınızda izlediğiniz en iyi sezonlardan biriydi.
Hatta o kadar ciddiyim ki ilk sezonda bıraksalardı çıtayı o olarak belirleyecektim.
Bu da beni şu noktaya getirdi, acaba avatar mı yoksa korra mı diye.
Daha sonra the Legend of Korra'nın karakterler, çizim stili, aksiyon sekansları, 16:9,müzikleri, harika hikayesi, önceki seriyle kurduğu köprü, villianları, dünyası ve steampunk atmosferi ile ne kadar iyi işler başardığını düşündüğüm için Korra'nın avatardan daha iyi olduğunu ve başyapıt olduğu konusuna vardım.
Benim tlok sezonlarında verdiğim puanlar.

1.Sezon:10/10
2.sezon 9.6/10
3.Sezon:9/10
4.Sezon:10/10
Sizin fikirlerinizi de almak isterim.
Ve evet avatar anime değildir

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Benim için TLOK hayal kırıklığıydı. Başarılıydı ama bir yan hikayeden ötesi değildi. Ana seriye yapılmış ihanet gibi yanlışlar mı dersin, eski avatarlarla bağlantının kopması mı dersin, daha çok eski karakterleri ve maneviyat görmek isteyen seyirciye tokat gibi artık o dönemler bitti dercesine yenilikler mi dersin, o evrene zerre kadar ait olmayan kendinin bile sorguladığı "benim burada ne işim var" dercesine duran dev meka mı ? Yok ben almıyım, Aang ve dostları boş boş her bölüm maceraya çıksa bile daha çok keyif alırdım.

Bazı konularda haklı olabilirsiniz ama benim de şöyle bir kanım var
Avatar:The last airbender daha çok bir peygamber hikayesi gibi.
Korra için ise ergenlik krizi ile hayatın zorluğu temasını çok iyi işlediğini düşünüyorum.
Herşeyi geçtim 4:3 ekran dan 16:9 ekrana geçiş bile bana yetmişti o dönemçünkü tüplü TV'den FHD ye geçmiştik

Son düzenleme:
Genel bakımdan başarılı buluyorum zaten yapımı ama demeye çalıştığım şey ilk Avatar yapımı için çok daha pasif kaldığını düşünüyorum. Hatta bazı bölümlerin onu da geçtim koca bir sezonun bomboş hissettiriği anlar oldu. Arka sokaklardan hallice birbiri ile benzer sonsuza kadar uzanacak senaryo yazımı beni bitirdi zaten. Lore'dan çok fazla kopulması riskti o riski aldılar ve bu yüzden de hala sert eleştiri alıyorlar...

Diyebilirsiniz ama son sezon toparlamıştı boşluktaki kısmı bence.
Ve evet ilk sezon villian'ı en iyisi idi.
Benim seride sevdiğim iki şey bir ilk villain bir de Avatar'ın kökenlerine inilmesi. İlk Avatar olayı falan. Aslında bu spin off dizilerinin evren hakkında daha fazla detay vermesi lazım TLOK bunu iyi de yapıyordu aslında ama böyle ergen bir avatar izlemek pek hoşuma gitmedi. Ama sırf o savaş sahneleri için bile bir daha izlerim.

Benim de sevdiğim özellikle ilk şehirin steampunk dizaynı ve şehirde yaşanan olaylar silsilesi olur.(amon'u polisiye stili kovalamaktan bahsediyorum)
Özellikle(3.sezon sanırım)saçma sapan yerlerde geçen dengesiz hikaye benim için olumsuz yönlerden biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…