Avrupa ülkeleri için güçlü backend profili nasıl oluşturulabilir?

player

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi sosyaller. Sizlere danışmak istediğim bir konum var.

Biliyorum hangi dil, trend dil, şu mu bu mu gına geldi bana da çünkü şunun ben de farkındayım dil her zaman bir yoldaştır. Benim sorum ise lise diplomam var bilişim alanından ve İngilizcemi de epey geliştirdim B2 seviyesindeyim diyebilirim. Amacım ise lise diploması, güçlü bir backend profili, sadece CRUD API yapan değil, akıcı İngilizce ile Avrupa ülkelerinden birine yerleşmek. Şimdiden başvurulara başladım. GitHub'ımı profesyonel olarak oluşturdum.

Sonuç olarak, şu an GO dili öğreniyorum acaba hangi dili de yanına eklesem beni daha seçilesi geliştirici yapar? Ne önerirsiniz?

İyi sosyaller. Sizlere danışmak istediğim bir konum var.

Biliyorum hangi dil, trend dil, şu mu bu mu gına geldi bana da çünkü şunun ben de farkındayım dil her zaman bir yoldaştır. Benim sorum ise lise diplomam var bilişim alanından ve İngilizcemi de epey geliştirdim B2 seviyesindeyim diyebilirim. Amacım ise lise diploması, güçlü bir backend profili, sadece CRUD API yapan değil, akıcı İngilizce ile Avrupa ülkelerinden birine yerleşmek. Şimdiden başvurulara başladım. GitHub'ımı profesyonel olarak oluşturdum.

Sonuç olarak, şu an GO dili öğreniyorum acaba hangi dili de yanına eklesem beni daha seçilesi geliştirici yapar? Ne önerirsiniz?

Merhaba, golang için takip ettiğiniz bir tutorial var mı?

Umudunu kırmak istemem sadece bilgi olması açısından yazıyorum. Avrupa artık çok zor, Amerika ise imkansıza yakın. Mühendisler bile güçlü profiller ile zor gidiyorlar. 2 yıllık ya da meslek lisesi mezunu olanların mühendis gibi bir role (yazılım geliştirici, yazılım mühendisi, vb.) gitmesi imkansız ama elbette tekniker ya da teknisyen olarak gitmek zor da olsa hala mümkün.

Profili dolu göstermek için profesyonel bir tecrübeye ihtiyacın var. Github profilinin dolu olması bir şey ifade etmiyor. Adamlar ne iş yapmışsın, ne projelerde çalışmışsın ve bu projelerin büyüklüğü ne (büyüklükten kastım enterprise bir çözüm mü, ne kadar ölçeklenebilir gibi parametreler, projeye ne kadar para harcanmış ya da kaç kişi çalışmış gibi bir büyüklük değil.) gibi parametrelere bakıyorlar. Github'da kaç tane Repo'n olduğuna değil. O sebeple Türkiye'de belli bir tecrübe kazandıktan sonra gitmek genel olarak daha olası. Direkt bir tanıdığın varsa iş değişir tabii.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı