Selamlar, kardeşim için bölüm arayışındayız. Sıralamalarını aşağıya yazıyorum (1 yıl mezuna kalmıştı), görüldüğü üzere pek tercih yapmaya elverişli değiller. Şu an yiyecek ve içecek işletmeciliği gibi garip bölümlere bakıyor (evde baskı hissettiğinden bu sene kesin gitmek istiyor). Sırf evden kurtulmak ve 4 sene üniversite hayatı yaşayıp hayatının kalan kısmının zehir olmasındansa bir şekilde doğru yöneltmekle iyileştirebilir miyiz diye bakıyorum. Şu an İngilizcesi de yok, 0. Pek iyi bir maddi durumumuz da yok, yıllık 350K okul ücreti ve İstanbul'da yaşam maliyetlerini karşılayabilecek olsak %50 burslu Dil ve Konuşma Terapisi yazdıracaktım.
Üstte negatif durumları yazdım şimdi de kullanabileceği avantajları sıralıyorum; Bulgaristan vatandaşlığı mevcut bunu kullanarak Avrupa'da karşılayabileceğimiz meblağlarla bir okulda okuyabilir mi? Yemek yapmaya ilgisi var (evet biliyorum mutfakta olmak işletme mutfağında olmak gibi değil filan ama tek ilgisi bu, şu anda da 3 harfli zincir marketlerden birinde sezonluk çalışıyor, daha öncesinde de tarla işlerinde çalışmışlığı var yani en azından ilk iş gününden ağlayarak kaçmaz). Ek olarak İngiltere'de oldukça lüks bir otelin restoran müdürü olarak çalışan bir akrabamız var, okulunu okuduktan sonra onun vasıtasıyla yanında çalışabilir veya bir kontağıyla iş bulabilir.
TYT - 1M.
Say - 718K.
Söz - 337K.
EA - 763K.