Avrupa'da aşçılık okunur mu?

Julimezar

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, kardeşim için bölüm arayışındayız. Sıralamalarını aşağıya yazıyorum (1 yıl mezuna kalmıştı), görüldüğü üzere pek tercih yapmaya elverişli değiller. Şu an yiyecek ve içecek işletmeciliği gibi garip bölümlere bakıyor (evde baskı hissettiğinden bu sene kesin gitmek istiyor). Sırf evden kurtulmak ve 4 sene üniversite hayatı yaşayıp hayatının kalan kısmının zehir olmasındansa bir şekilde doğru yöneltmekle iyileştirebilir miyiz diye bakıyorum. Şu an İngilizcesi de yok, 0. Pek iyi bir maddi durumumuz da yok, yıllık 350K okul ücreti ve İstanbul'da yaşam maliyetlerini karşılayabilecek olsak %50 burslu Dil ve Konuşma Terapisi yazdıracaktım.

Üstte negatif durumları yazdım şimdi de kullanabileceği avantajları sıralıyorum; Bulgaristan vatandaşlığı mevcut bunu kullanarak Avrupa'da karşılayabileceğimiz meblağlarla bir okulda okuyabilir mi? Yemek yapmaya ilgisi var (evet biliyorum mutfakta olmak işletme mutfağında olmak gibi değil filan ama tek ilgisi bu, şu anda da 3 harfli zincir marketlerden birinde sezonluk çalışıyor, daha öncesinde de tarla işlerinde çalışmışlığı var yani en azından ilk iş gününden ağlayarak kaçmaz). Ek olarak İngiltere'de oldukça lüks bir otelin restoran müdürü olarak çalışan bir akrabamız var, okulunu okuduktan sonra onun vasıtasıyla yanında çalışabilir veya bir kontağıyla iş bulabilir.

TYT - 1M.
Say - 718K.
Söz - 337K.
EA - 763K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gastronomi okunur ama sevmen lazım

Gastronomi okunur ama sevmen lazım
Doğrudan Gastronomi tutmuyor gibi, tutanlar da yüksek ücretli özeller. Onun yerine Avrupa'da bir okula gitmek kariyer açısından çok daha iyi gibi. Yalnız nasıl kabul alınır ne yapmak gerekir buna bakıyorum. İşi sevme konusunda da uzun yıllardır aklının bir kıyısında Aşçılık vardı hep. Aşçılık dışında da şunu isterim dediği bir şey de yok haliyle ya sevecek ya da sezonluk çalıştığı zincir marketlerde kasiyerlik işini hayatının kalanında yapacak.

Yurtdışı tabi dediğin gibi bu iş için çok avantajı olur.

Elindeki tek imkan o gibi görünüyor zaten. Olabilir.
Swot analizi yapınca en mantıklı yol gibi duruyor, sırf aile evinden kaçmak için 4 yıllık bölüm okumak ile Avrupa'da Aşçılık okumak arasında hayatının kalanında çok fark olur.

Yurtdışı tabi dediğin gibi bu iş için çok avantajı olur.
Bir avantaj da şöyle olurdu, benim İngilizcem var ve Uluslararası yabancı bir şirkette çalışıyorum. Avrupa'da da iş bulabilirim. Onunla beraber gidip ben orda çalışsam aynı evde yaşayıp o da okusa çok mantıklı olabilir ama ben de hiç istemiyorum yurtdışı işini.

Merhaba @Julimezar. Türkiye gibi diğer Avrupa ülkelerinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü okumak fena görünmüyor. Bunun yanı sıra bu sene Eşit Ağırlıkta Turizm ve Gastronomi Yönetimi Programları adında bir bölüm ilk kez öğrenci alacakmış. İlk kez öğrenci alacağı tüm üniversitelerde eğitim dili İngilizce olacak bölümün açılacağı bazı üniversiteler ise Gaziantep Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…