Avrupa'da okullar artık haftada 4 gün açık olacak

Makine üzerine okuyorum ve fotoğraf sunum dersim var. Bu ne? Makine ile ne alaka? Aşırı gereksiz. Bunun gibi gereksiz dersleri kaldırsalar miss gibi olur, Cuma günü tatil yaparız. Cuma namazına gitmekte kolay olur.
 
Bizim eğitim sistemimiz ile onlarınki farklı. Bizdeki gibi onlarda 2-3 aylık bir yaz tatili yok en basitinden
 
"Şerrrefsizim benim aklıma gelmiştiii" Hemde 30 sene önce. 4 gün olsa 3 gün tatil olsa diye.
 
Olmaması taraftarıyım. Zaten hafifletilen müfredat okullar 4 güne inerse daha da kötü hâle gelir.
Hafifletilen müfredat mı? Sanırım okul okumuyorsunuz. 7. Sınıfta görülen konular(Fen dersinde üreme gibi) 6. sınıfa indirildi. Yerine başka konu eklendi diye hatırlıyorum. Bu mu hafifletilmiş müfredat hocam?
 
Şu anda ortaokulun ağır bir yanı yok. Çeşitli sınıflardaki akrabalarımdan biliyorum. Kendi zamanımdaki müfredatı net hatırlayamıyorum. (Ortaokulu bitireli 5 sene oldu.)

Asıl bahsettiğim kısım lise müfredatı. Özellikle matematikte integral konusunun bayağı hafiflediği bir gerçek ama eski hâlinin herkese gösterilmesini de doğru bulmuyorum. Sonuçta matematiği kötü olan EA'cılar var.

Fen derslerinde de eksiltilmiş şeyler vardı fakat şu anda hatırlayamıyorum. Konu eksiltilmesi sınavlarda eleyiciliği azaltıyor sadece.

Bizim eğitim sistemimiz ile onlarınki farklı. Bizdeki gibi onlarda 2-3 aylık bir yaz tatili yok en basitinden
Onların tatilleri sene içerisine dağılmış biçimde. Paskalya, Noel gibi tatilleri var. Yine de bizden fazla gidiyorlar sanırım.
 
Son düzenleme:
4 gün, 5 gün fark etmez ders saatlerinin azaltılması ve öğle arası saçmalığının kaldırılması yeter.
 
Okul bitttikten sonra mı çıkacakmış bu yasa, yazıklar olsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…