Çözüldü Avrupa'da okumak için OBP önemli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

theforevervirgin

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Yurt dışında okumaya karar verdim Avusturya, Almanya veya Polonya düşünüyorum ancak aklıma takılanlar var. Genel olarak yapılabilir mi? Ve OBP puanım düşük (77) bu bana üniversiteye kabul alırken sorun yaratır mı?

Çözüm
Hocam YKS puanı zaten önemli, özellikle Almanya lise ortalamasını önemsiyor. Ancak bunu direkt bir sıralama ölçeği olarak değil, 75 üstü olması beklenir şeklinde açıklıyorlar. Bu notun altında olsanız bile iyi bir dil yeterliliği, güçlü bir referans mektubu vs. ile yine de alım yapabiliyorlar. Gitmek istediğiniz üniversitelerin yurt dışı öğrenci alım prosedürlerini teker teker incelemelisiniz kıstaslara kesin uyumu kontrol etmek için.
Hocam YKS puanı zaten önemli, özellikle Almanya lise ortalamasını önemsiyor. Ancak bunu direkt bir sıralama ölçeği olarak değil, 75 üstü olması beklenir şeklinde açıklıyorlar. Bu notun altında olsanız bile iyi bir dil yeterliliği, güçlü bir referans mektubu vs. ile yine de alım yapabiliyorlar. Gitmek istediğiniz üniversitelerin yurt dışı öğrenci alım prosedürlerini teker teker incelemelisiniz kıstaslara kesin uyumu kontrol etmek için.

Çözüm

Hocam YKS puanı iyi gelecek de dil ve ortalama biraz sıkıntı gibi. Ben detaylı bakayım sağ olun.

Bende üniversiteyi Almanya'da okumayı düşünüyordum. İşi araştırdığımız zaman genel olarak niteklikli diyebileceğimiz üniversiteleri Türkiye'de kazanırsan orada daha az zorluk çekersin örneyin İstanbul üniversite gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…