walter wick
Kilopat
Daha fazla
Selam, hazır çalışarak bir köşede biriktirdiğim 4500€ ile Avrupa'ya gitmek istiyorum. Aklımda Viyana var fikir verirseniz sevinirim.
İş arayan kişi belki yüzyüze görüşmenin daha ikna edici olduğunu düşünüyordur.Artık pek çok yer online görüşme yapıyor. İlla gidip yüz yüze görüşmek zorunda değilsiniz.
Çünkü turist vizesi almak daha kolay?Onun dışında mesela Almanya için iş arama vizesi de var. Vize işlerinde dürüstlük önemli. Eğer iş aramak için gidiyorsan o zaman iş arama vizesi al, niye turist vizesi alasın?
Evet, en azından kabul aldığınızı göstermeniz gerekiyor. Dediğim gibi olmayan şeyin başvurusu olmaz.Okula kayıt yaptırıyorsun ve parasını ödüyorsun. Ondan sonra yine okulun sana yolladığı belgeleri vize işlemlerinde gösteriyorsun. Bu demek değildir ki vize alman garanti. Eğer okulunuz geri ödemeyi kabul etmeyen bir yer ise ve siz vize alamazsanız paranız yanıyor.
Arkadaşım geldiğin ülkede dürüstlük mü kalmış? Türkiye'de eğitim yerle bir, adalet itibarı kötü, kredi notu aşırı düşük. Hele HDI'de (Human Development Index; İnsani Gelişim Endeksi) son sıralarda yer alan bir ülkeden hangi ülke göç ister ki? Oradan gelecek insan zaten %95 ülke kalitesini düşürür. Uluslararası ilişkileri bilen yabancıların gözünde 3.dünya ülkelerinden ya farksızız ya daha kötü. Durum bu iken kalkmış dürüstlükten bahsediyorsun. Turist vizesi bile alabileceğinin garantisi olmadığı gerçeğini unuttun sanırım.Dediğiniz şekilde yapılabilir ama daha zor. Yani evet turist olarak gidip okula kayıt olabilirsiniz veya iş bulabilirsiniz ama bunu yapmak daha zor. Öğrenci olarak gidiyorsan öğrenci vizesi al, iş için gidiyorsan çalışma vizesi al. Adamlar boşuna yapmamış bunları. Bu işlerde dürüstlük gerçekten önemli.
Türkiye için değil maalesef. Ayrıca bir işin bir kolay yolu vardır, bir de doğru olan yolu vardır. Siz Norveç'te mi yaşıyorsunuz? Orada yaşayıp hala Avrupa kültürüne uyum sağlayamamış olmanız tuhaf. Kültür gerçekten genetik galiba. Bizim insanımız asla kuralları ciddiye alamıyor, asla işi olması gerektiği gibi yapmanın ne demek olduğunu kavrayamıyor. Niye böyleyiz?Çünkü turist vizesi almak daha kolay.
Başvuruyu yine internetten yapabiliyorsun zaten ve kabul aldığını da vizeye başvururken gösteriyorsun. Yahu saçmalıyorsun işte kabul et. Neyin dayatması bu? Adamlar aptal o kadar vize çeşidi çıkartmış ama siz doğrusunu biliyorsunuz. İş arama vizesi gereksiz, öğrenci vizesi gereksiz, çalışma vizesi gereksiz bu adamlar aptal ama bi' siz akıllısınız. Harika bir mantık gerçekten. Herkes alsın turistlik vizeyi kafasına göre yapsın tüm işlemlerini. O kadar vize çeşidi gereksiz haklısınız.Evet, en azından kabul aldığınızı göstermeniz gerekiyor. Dediğim gibi olmayan şeyin başvurusu olmaz.
Hayır unutmadım. Aksine bu yüzden diyorum zaten. Adamlar turist adı altına gelip kalmaya çalışanları gördükleri için turist vizesi vermiyor ya. Ama sen nitelikli bir adamsan ve kendini turist olarak değil de çalışan olarak göstersen belki de vize alacaksın. Anlatmaya çalıştığım şey bu.Turist vizesi bile alabileceğinin garantisi olmadığı gerçeğini unuttun sanırım.
Arkadaşım sen konuyu ne diye bana çekiyorsun ki? Böyle haddini aşan, pervasız varsayımlar yada tahminler konusunda uyarmıştım seni ama hala devam ediyorsun. Senin kalitesiz insan olduğunu gösterir bu. Ben kolay yolu öneriyorsam Avrupa'da Türk pasaportunun bir değeri olmadığını bildiğim içindir. Yok efendim Norveç'te yaşıyorumuşum da uyum sağlayamamışım. Aşağılık kompleksin var sanırım. Üzüldüm adına.Siz Norveç'te mi yaşıyorsunuz? Orada yaşayıp hala Avrupa kültürüne uyum sağlayamamış olmanız tuhaf. Kültür gerçekten genetik galiba. Bizim insanımız asla kuralları ciddiye alamıyor, asla işi olması gerektiği gibi yapmanın ne demek olduğunu kavrayamıyor. Niye böyleyiz?
Bak şimdi saçmalayanın sen olduğunu bir kez daha kanıtlayacağım sana:Yahu saçmalıyorsun işte kabul et.
İş arayan kişi yüzyüze görüşmek isteyebilir. Ki İş görüşmesinin yüzyüze yapılmasının çok daha etkili olduğu kanıtlanmış bir gerçek.Başvuruyu yine internetten yapabiliyorsun zaten ve kabul aldığını da vizeye başvururken gösteriyorsun.
Dayatan sensin. Birisine aptal yada bir şeye gereksiz diyen olmadı. Bunlar tamamen senin saçmalık ve dayatmaların. Ben diyorum ki uluslararası ilişkileri birazcık bilen yabancılar bile Türkiye'ye çok kötü bakıyor.Neyin dayatması bu? Adamlar aptal o kadar vize çeşidi çıkartmış ama siz doğrusunu biliyorsunuz. İş arama vizesi gereksiz, öğrenci vizesi gereksiz, çalışma vizesi gereksiz bu adamlar aptal ama bi' siz akıllısınız. Harika bir mantık gerçekten. Herkes alsın turistlik vizeyi kafasına göre yapsın tüm işlemlerini. O kadar vize çeşidi gereksiz haklısınız.
İşte senin problemin de bu. Sadece Anlatmaya çalışıyorsun anlamaya çalışmıyorsun. O meşhur "tartışmaya girilmez" lafındaki kişilerin ortak özelliği bu. Sen de onlardansın belli ki.Hayır unutmadım. Aksine bu yüzden diyorum zaten. Adamlar turist adı altına gelip kalmaya çalışanları gördükleri için turist vizesi vermiyor ya. Ama sen nitelikli bir adamsan ve kendini turist olarak değil de çalışan olarak göstersen belki de vize alacaksın. Anlatmaya çalıştığım şey bu.
Tamam o zaman da iş bulma vizesiyle gidebilir diyorum bunun nesini anlamıyorsunuz? Bu kadar insan çalışma vizesiyle gidiyor onlar bilmiyor muydu sizin dediklerinizi?İş arayan kişi yüz yüze görüşmek isteyebilir. Ki İş görüşmesinin yüz yüze yapılmasının çok daha etkili olduğu kanıtlanmış bir gerçek.
Tamam ben aksini mi söylüyorum? Turist vizesi almaya çalışırken kötü bakmıyor mu? O zaman da kötü bakıyor. Ne farkı var? Ben diyorum ki sen kalifiye bir adamsan ve üstüne iş yerinden davet alırsan o zaman vizeden onay alman çok çok daha yüksek ihtimal. Çünkü vizeyi veren adam "he tamam bu nitelikli biri, gelse de başımıza bela açmaz" diyor. Bunla uğraşmayayım direkt gidip turist vizesi alayım dersen ve turist olmadığını anlarlar ise o zaman ret yersin. Olay bu.Ben diyorum ki uluslararası ilişkileri birazcık bilen yabancılar bile Türkiye'ye çok kötü bakıyor.
Sen. Ben bunun aksini mi söyledim? Konuyla ne alakası var? Sen turist vizesiyle yerleşmeye gittiğin zaman adam senin turist olarak gelmediğini biliyor. O yüzden de ret veriyor. Ondan sonra forum forum dolaşıp ret aldım diye ağlıyorlar. Halbuki okula gidecekse okul vizesine, işe girecekse çalışma vizesine başvursa belki de kabul olacak. Niye Avrupalı adamı salak yerine koymaya çalışasın ki? Salak değiller. Vize işleriyle uğraşan adamlar senden benden daha iyi biliyor bu işleri. 22 yaşında bekar ve parası olmayan adam gördükleri zaman "aaa Norveç'e gezmeye gelmiş ya al sana turist vizesi" demiyorlar. O yüzden benim söylediğim metotlarla gitme ihtimaliniz daha yüksek. Sizin aileniniz gidip kaçak yollarla yaşamını sürdürmüş ve sonra bir şekilde oturma izni almış olabilir ama bu yöntemler eskidendi. Anlıyor musunuz? Yok anlaşılmıyor sanırım.Türkiye onların gözünde şeriat ile yönetilen IŞID destekçisi bir ülke. Orta Doğudaki her ülkeyi öyle sanıyorlar. Türkiye'yi gerçekten bilen yabancıların gözünde de Türkiye ve Türk vatandaşlarının itibarı Finlandiya, Norveç değil merak etme. Hal böyleyken hala kuraldan, doğru olandan bahsediyorsun. Şimdi saçmalayan kim?
Aynı şeyleri sayıp sayıp duruyorsunuz çünkü. Ben konu sahibine elde tutulur faydada bulunmak istiyorum. Şu şu ülkeler iyidir oraya git demekle kalmıyorum eksik veya yanlış anladığı konuları da düzeltiyorum. Ben de biliyorum ülke sayıp geçiştirmeyi. Ben de biliyorum hayal satmayı.İşte senin problemin de bu. Sadece Anlatmaya çalışıyorsun anlamaya çalışmıyorsun. O meşhur "tartışmaya girilmez" lafındaki kişilerin ortak özelliği bu. Sen de onlardansın belli ki.
Tartışma kültürü olmayan insanlar sizin gibi kişiler. Ben yorumumu konu sahibine yazıyorum siz balıklama atlayıp söylediklerimin yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Bırakın da onu konu sahibi düşünsün. Konudaki diğer yorumlarınızı okudum da sanki çok bilgiliymiş gibi herkese laf yetiştirmeye çalışmışsınız. Tekrar ediyorum sizin ananız babanız turist olarak gidip bir şekilde Norveç'e yerleşmiş olabilir. Belki de iltica etmiş olabilir. Ama günümüzde işler böyle yürümüyor. "Ha ben Avrupa'da yaşıyorum o zaman her şeyi bilirim" hayır her şeyi bilemezsin. Bir konu hakkında bilgili olmak için uzun uzaya araştırma yapman gerek. Ben de bu konularda yeterince araştırma yaptım ve kendimden eminim. Siz ise eskide kalmış bilgileri ortaya atıyorsunuz. Bana göre istediğiniz bilgiyi ortaya atabilirsiniz, bu benim sorunum değil. Buna konu sahibi karar verir. Sorun ise gelip benle laf yarıştırmaya girmeniz. Ne gerek var? Yaz kendi fikrini geç işte.Bu yazımda senin saçmalıklarını kanıtlamakla kalmadım.
Çok üzüldüm.O yüzden daha da yazmayacağım.
Varan 1: Benim ailemi nerden biliyorsun? Konu benden nasıl aileme geçti?Sizin aileniniz gidip kaçak yollarla yaşamını sürdürmüş ve sonra bir şekilde oturma izni almış olabilir ama bu yöntemler eskidendi.
Varan 2: Benim hayal sattığımı nerden biliyorsunuz?Ben de biliyorum hayal satmayı.
Varan 3: "Sanki çok bilgiliymiş gibi" Bilgisiz olduğumu nerden çıkarıyorsunuz? Yorum yaptığım konuların hepsinde bilgi sahibi misiniz?Konudaki diğer yorumlarınızı okudum da sanki çok bilgiliymiş gibi herkese laf yetiştirmeye çalışmışsınız.
Varan 4: Ne kadar iğrenç bir hareket olduğunuzu önceki yazımda göstermeme rağmen yine yaptığın hareketi bi' de defalarca tekrar etmişsiniz.Tekrar ediyorum sizin ananız babanız turist olarak gidip bir şekilde Norveç'e yerleşmiş olabilir. Belki de iltica etmiş olabilir. Ama günümüzde işler böyle yürümüyor.
Evet kendi probleminizin çözümünü söylemişsiniz. Gidin ve çözün probleminizi.Bir konu hakkında bilgili olmak için uzun uzaya araştırma yapman gerek
Bunu deyip de;Tartışma kültürü olmayan insanlar sizin gibi kişiler.
Ben yorumumu konu sahibine yazıyorum siz balıklama atlayıp söylediklerimin yanlış olduğunu söylüyorsunuz.
Bunları demeniz. Kendinizle çelişiyorsunuz. Siz en başında iddia ettiğin kadar bilgili olsaydınız kendinizle çelişmezdiniz. Bana "Sende tartışma kültürü yok" diyip sonra "Laf yarışına girmeye ne gerek var?" demen. Ne kadar kalitesiz bir birey olduğunuzun göstergesi. Ben en başında tartışıyoruz sanıyordum siz ise laf yarışı peşindeymişsiniz bu kadar belli etmeseydiniz keşke. Ne kadar ignorant bir kişiymişsiniz. Acıdım halinize.Bana göre istediğiniz bilgiyi ortaya atabilirsiniz, bu benim sorunum değil. Buna konu sahibi karar verir. Sorun ise gelip benle laf yarıştırmaya girmeniz. Ne gerek var? Yaz kendi fikrini geç işte.
Aynı şeyleri sayıp sayıp duruyorsun diyorsun ne kadar alçak bir insan olduğunun göstergesi olan benim hakkımda bilip bilmeden atıp tutmalarına devam ediyorsun. Mesajları tekrar oku bi' bakayım kim aynı şeyleri söylemiş? Seni uyarmama rağmen hala devam ettiğin pisliğini saymıyorum bile.Aynı şeyleri sayıp sayıp duruyorsunuz çünkü.
"Şuraya git, yok yok buraya git" demekten başka bir şey demiyorsunuz çünkü. "Turist vizesi alayım Avrupa'ya gideyim ve kalayım." Bu kadar kolay olsaydı herkes yapardı zaten. Denemesi bedava diyeceğim ama değil. Vize başvurusundan ret yiyip paraları çöp olacak insanların.Benim hayal sattığımı nerden biliyorsunuz?
Yazdıklarınızdan."Sanki çok bilgiliymiş gibi." Bilgisiz olduğumu nerden çıkarıyorsunuz?
Gereksiz yere tartışmayı uzatan sensin. Tartışma kültürü muhabbetini açan da sensin. Yazıyorsun ama altı dolu değil. Yazmak için aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. Fikir üretmiyorsun, sadece benim şahsıma yönelik ifadelerde bulunuyorsun. Konu sahibine söyleyecek bir şeyin varsa söyle, yoksa geç. Önceki yazımda da dediğim gibi sırf bana değil herkese bir laf yetiştirme çabasına girmişsiniz. Niye? Bırakın insanlar kendi fikirlerini sunsun. Gelip bunu eleştirmenin ne manası var? Konu sahibi dese bu dediklerinizi tamam bir nebze anlarım. Size ne oluyor? Avrupa'ya turist vizesi ile gitme fanboyunu ilk defa görüyorum. Adam ciddi ciddi bunun fanboyu, ve niye olduğu bilinmiyor."Sende tartışma kültürü yok" deyip sonra "laf yarışına girmeye ne gerek var?
Allah'a inanmıyorum ama söylerim.Allah ailenize sabır versin.
Çok üzüldüm.Göz ardı listeme hoş geldiniz.
Olur söylerim. Tartışmanın buraya geleceğini bu cevaptan anlamalıydım zaten. Çocuk olduğu belli de işte kırmayalım düzgün konuşalım dedikçe suyunu çıkartıyorsunuz. Üstte de belirttiğim gibi. Bir işin doğru yöntemi vardır, bir de sana göre kolay yöntemi vardır. Ben burada insanlara doğru yöntemini öneriyorum. Siz de gidip "kolay" yöntemi önerebilirsiniz. Kürtçe konuştuğum için beni dövdüler deyip Norveç'e yerleşen çok insan var mesela. Bunu da önerebilirsiniz konu sahibine. Bu da bir yöntem mi? Evet yöntem ama doğru mu? Hayır değil.Hoşlandığın kıza daha ilk buluşmada açılmaya benzer. Niyetini belli etmeyeceksin.
Okuma yazma da bilmiyorsun galiba neyse insanların kafası karışmasın diye açıklıyım: Turist vizesi yabancı ülkede 90 gün kalmanı sağlıyor. O 90 gün içinde iş görüşmesi yapılabilir diye turist vizesini öneriyorum. Bu yolu deneyip orda iş bulan arkadaşlarım, akrabalarım var."Şuraya git, yok yok buraya git" demekten başka bir şey demiyorsunuz çünkü. "Turist vizesi alayım Avrupa'ya gideyim ve kalayım." Bu kadar kolay olsaydı herkes yapardı zaten. Denemesi bedava diyeceğim ama değil. Vize başvurusundan ret yiyip paraları çöp olacak insanların.
Ha, bu arada bozuk okumanla yazdıklarımdan bir şey anlamaman gayet normal.Yazdıklarınızdan.
Doğrudur. Ben de diyorum ki Türklere turist vizesi dahi vermiyorlar çünkü çok fazla göç almaya başladı Avrupa ve bu yüzden rahatsızlar. Siz turist vizesine başvurup aylarca bekleyeceksiniz, üstüne ret yediğiniz zaman hem paranız hem de zamanınız boşa gitmiş olacak. Tatlı arkadaşım, bal peteğim, şeker parem benim. Anlatmak istediğim bu tatlım benim. Şeker parem benim. Evet turist vizesi ile gidip bu tür işleri halledebilirsin ama alabilirsen. Sorun o zaten. Binlerce insan turist vizesi almaya çalışıyor ama alamıyor. Ben de diyorum ki turist vizesiyle zaman kaybetmek yerine öğrenci veya çalışma vizeleri daha mantıklı olabilir. Eğer nitelikli adam olduğunu kanıtlarsan o zaman vize alman daha kolay olabilir. Şeker parem benim, bal peteğim benim. Yerim seni.Turist vizesi yabancı ülkede 90 gün kalmanı sağlıyor. O 90 gün içinde iş görüşmesi yapılabilir diye turist vizesini öneriyorum. Bu yolu deneyip orda iş bulan arkadaşlarım, akrabalarım var.