Avrupa'dan ikinci el elektronik eşya getirmek mantıklı mı?

Avrupa'nın çoğu bölgelerinde 2.el bir kültürdür ne aldığına bağlı olarak çok karlı çıkabilirsin.
Hocam bunun farkindayim yani cidden cok ucuza bulabiliyorsunuz cogu urunu ikinci elde ve ikinci el alisveriste hakkinizi koruyan yasalar da mevcut. Ben su anda Italya'dayim bunu bir is modeli haline getirirken ne gibi zorluklarla karsilasabilirim diye sormak istedim.

Hocam bunun farkindayim yani cidden cok ucuza bulabiliyorsunuz cogu urunu ikinci elde ve ikinci el alisveriste hakkinizi koruyan yasalar da mevcut. Ben su anda İtalya'dayim bunu bir is modeli haline getirirken ne gibi zorluklarla karsilasabilirim diye sormak istedim.

Hocam ben türkiyedeyim Türkiye'de bu işlerin pek bir piyasası yok malumunuz ülkede 2. el eşyalar araba hariç çöp gözüyle bakılıyor oralarda durumlar nedir bilmem.

@mergen_t
Öncelikle şunu söyleyeyim ne kadar ucuza alınabiliyor bilmiyorum ama gümrükten sokarken bayağı bir vergi alınacak. Kâr edeceğinize eminseniz şahıs şirketi açıp gümrükten sokarken vergisini ödemeniz gerekiyor. Vergilerin nasıl hesaplandığı, ne kadar olduğu hakkında pek bir bilgim yok.
Gümrüğü arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz belki.

@mergen_t
Öncelikle şunu söyleyeyim ne kadar ucuza alınabiliyor bilmiyorum ama gümrükten sokarken bayağı bir vergi alınacak. Kâr edeceğinize eminseniz şahıs şirketi açıp gümrükten sokarken vergisini ödemeniz gerekiyor. Vergilerin nasıl hesaplandığı, ne kadar olduğu hakkında pek bir bilgim yok.

Gümrüktekiler ne olduğuna bakmadan kafasına göre biçiyor fiyatları hocam maalesef.

10 liralık bir şey alsan büyük bir kutuda gelirse tak diye aldığın şeyin 5 katı gümrüğe vergi veriyorsun.

@mergen_t
Hocam oyun konsollarinda Turkiye'deki ikinci el fyatlarina kiyasla 50-60% daha ucuza bulabiliyorum. Ama tasima ve gumruk ile birlikte bu fark ortadan kalkabilir tabi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı