Bu monitör veya televizyon olarak kullanılan bir ürün. Ben bunu uydu alıcılı diye uygun fiyatlı olmasından dolayı çok incelemeden aldım fakat bunun dahili bir uydu alıcısı yokmuş. Normalde monitör olduğu için üzerinde vga girişi olan bir uydu alıcısı aparat takılarak televizyon gibi kullanılıyor. Bu aparatta da 2 tane HDMI girişi var.
Şimdi bu cihaz ile ilgili iki tane problemim var:
1. Cihaza ekran kartımın (Sapphire Rx 590 Nitro +) HDMI çıkışından kablo ile bağlantı yaptığımda önce televizyonu sonra kasayı açtığımda 1920x1080 çözünürlükte değilde 1366x728 ile başlıyor. Bir ses geliyor cazır cuzur ve sonra ekran kararıp 1080p'ye dönüyor.
Her seferinde olmamakla birlikte açılıp görüntü alındıktan ve bir süre kullanıldıktan sonra aynı sesi çıkarıp SİNYAL YOK durumuna geçiyor ve bilgisayarı yeniden başlatmadan görüntüyü tekrar alamıyorum.
2. Online oyun oynuyorum. Klan ve normal takım oyunu oynadığım arkadaşlar ile iletişimde TeamSpeak kullanıyorum. Kulaklık takarak mikrofon ve hoparlör olarak kullanıyorum ama ikisi bir arada olmuyor. Ses geliyor fakat mikrofonu kullanamıyorum.
Sadece mikrofon olarak kullanıp ses çıkışını televizyona verdiğimde yine kulaklığın mikrofonu çalışmıyor.
Bu sorunlarım için çözüm önerilerinize açığım.