Axess chip para nasıl kullanılır?

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Sanırım hesabımda biraz chip para birikmiş. Bunun kullanımı nasıl oluyor tam olarak? Mesela ben 120 lira değerinde bir ürünü Amazon'dan kredi kartıyla alacağım. Bu chip parayı kullanarak alabiliyor muyum?

1.jpg

Sanırım hesabımda biraz chip para birikmiş. Bunun kullanımı nasıl oluyor tam olarak? Mesela ben 120 lira değerinde bir ürünü Amazon'dan kredi kartıyla alacağım. Bu chip parayı kullanarak alabiliyor muyum?

Eki Görüntüle 1549005
Anlaşmalı mekanlarda, Boyner gibi , alışveriş yaparken chip para kullanmak istiyorum derseniz yardımcı olabilirler. Online alışverişlerde nasıl oluyor bilmiyorum.

Benim bildiğim Hepsiburada da geçiyor. Karti ekledikten sonra Chip para ile ode seçeneği çıkıyor.
Amazon'da kullanılamamakta. Diğer sitelerde ise ödeme yöntemlerine bakman lazım.
Anlaşmalı mekanlarda, Boyner gibi , alışveriş yaparken chip para kullanmak istiyorum derseniz yardımcı olabilirler. Online alışverişlerde nasıl oluyor bilmiyorum.
Şimdi şunu da belirteyim, bu kart fiziksel bir kart değil. Banka hesabına tanımlı axess platinum kredi kartı. Orada görünen 905 Chip parayı bahsettiğiniz şekilde kullanabiliyor muyum?

Puan Harca isimli bir uygulama var mağazalarda, ben sizinki kadar olmasa da az miktarlı chip-para tutarımı burada harcamıştım. Fakat Enuygun, Turna gibi uçak bileti sitelerinde de aktarabiliyorsunuz. Eğer yolculuk varsa aklınızda oralarda da geçiyor.

Akbank'ı aradım ve bilgi aldım biraz. Bu kart benim maaş kartımın tanımlı olduğu hesapta vardı dijital olarak. Eğer kartı fiziksel olarak alıp kullanmaya başlarsam aidat çıkacakmış. 250-300 Lira arasında bir ödemesi olacakmış. Fakat iade talep ederek bunu geri alma şansım da varmış ama belli değilmiş bazen iade etmiyorlarmış. Konuştuğum kişi yer yer farazi açıklamalarda bulundu ve pek güven vermedi bana. Zaten bu kartı kullanmak zorunda da değilim. Sadece chip-para muhabbeti nasıl işliyor onu merak etmiştim. Kazanılan chip-para, bu güne kadar elde ettiğim chip-para miktarıymış. Aktif olarak o miktarı kullanamıyormuşum. Kullanılabilir olan toplam chip-para imiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı