Ayağı tırmalayan kedi kuduz olabilir mi?

KatakiNotFound

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Bugün sokakta british longhair buldum. Sokakta sorduğumda son 2 3 gündür buradaymış. Eve götürüp bir yıkayayım dedim. Fakat ayağımı biraz tırmaladı. Salya vesaire yok. Fakat kuduz olma ihtimali var mı? Ölmek istemiyorum kedinin büyük ihtimalle sahibi vardı ve evden kaçmış. Çünkü 2 3 yaşında.

Evet olabilir ve şakası yok, acılar içinde çaresiz bir şekilde ölümü beklemek istemiyorsan en yakın sağlık kuruluşuna en kısa sürede başvur.

Pek yok tetanoz deseniz hadi neyse ama kedi tırmığıyla bir şey olduğuna hiç şahit olmadım. İçiniz rahat etsin diye bir veterinere götürüp çipi var mı okutun, hekime sorun.

Çok kötü durumdasınız hocam geçmiş olsun 1 saat içinde öleceksiniz şaka bir yana bir şey olmaz gibi korkmanıza gerek yok.

Hiç belli olmaz bu tür şeyler, adamın biri kedi tırmalamasından enfeksiyon kapmıştır geçtiğimiz aylarda, gözlerinin birinde görme kaybı vardı bu yüzden.

Ama mesela beni çok sokak kedisi ısırdı tırmaladı ama birşey olmadı şükür.

@Klaus_334564 @610052 @Donkobus @Ali Güngör @emresoyak
ilk amacım kediyi sahiplenmekti. Fakat kediyi eve aldığımda tüyleri çok birbirine karışık olduğu için yıkamak istedim. Sonra iyice duruladım saç kurutma makinesi ile. Ardından bilgim olmadığı için kedinin tüylerini biraz kırptım.
Bir de ne göreyim. Yarası var ve bitli. Bu yüzden ona kendi kedimin kutusunun içini doldurarak yemek ve su ile doldurarak diğer kedilerin yanına dışarıya koydum. Öncelikle yaptığım şeyin çok büyük bir hata olduğunu biliyorum. Sırf kediye merhamet etmek için aldım eve, fakat yanlış yaptığım için çok pişmanım. Allah içimi biliyor amacım kötü değildi. Sizce kuduz ihtimali çok yüksek midir? Çünkü vijdan yapmamak için biraz uzaklara götürdüm

Hayvanı veterinere götürdeniz ensesine bit ilacı damlatacaktı. Basit bir şeyi çok büyütmüşsünüz.

Verdiği yara da bu çevrelediğim kadar. Hatta daha az. Derin değil yani sadece üstüne deydi gibi bir şey oldu. Ama işte hayat söz konusu. Azönce annem ile görüştüm daha geçen adam bahçesinde kedisini severken kedisi tırmalamış adam kör olmuş.

Bence bu tarz durumlarda kesinlikle kuduz aşısı olmalısın ve dikkat etmelisin hayvanlarla temas kurarken. Çünkü bunun şakası yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…