Ayaklar neden çok büyür?

TB15

Decapat
Daha fazla  
Selam, ben 12 yaşındayım ve ayaklarım 44.5 numara, ayaklarım çok büyük ve 3 ayda bir neredeyse 1 numara büyüyor. Aslında boyum yaşıma göre uzun ama yine de ayaklarım bana normal gelmiyor. Peki bunun nedeni nedir söyler misiniz?

Selam, ben 12 yaşındayım ve ayaklarım 44.5 numara, ayaklarım çok büyük ve 3 ayda bir neredeyse 1 numara büyüyor. Aslında boyum yaşıma göre uzun ama yine de ayaklarım bana normal gelmiyor. Peki bunun nedeni nedir söyler misiniz?

Herkes aynı gelişimi göstermez ama normal bir şey ama büyümesini istemiyorsan geniş ayakkabılar kullanmamaya özen göster.

Dostum bende 14 yaşındayım 45 giyiyorum 1.80'im boy ile orantılı uzuyor bir de ergenlik dönemimde erkeklerde ayaklar çok büyür babanın abinin akrabalarının ayakları büyüksede büyür, mesela Benin kuzeninin ayağı 48 numara.

Dostum bende 14 yaşındayım 45 giyiyorum 1.80'im boy ile orantılı uzuyor bir de ergenlik dönemimde erkeklerde ayaklar çok büyür babanın abinin akrabalarının ayakları büyüksede büyür, mesela Benin kuzeninin ayağı 48 numara.
Aslına ailemin ayakları büyük ama bu derecede değil. Ağabeyim 44-45 giyiyor, amcam da öyle. Kuzenim ise 9. sınıfta 45.5 giyiyor. Belki de genetiktir.

Aile hekimine sorduğumuzda "Erkekler genelde böyledir, belirli bir yaşa kadar ayakları büyür, sonra boyları uzamaya başlar, senin de boyun uzun olduğu için normaldir, dert etme" demişti. Ama yine de sormak istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı