Ayarlardan sıfırlamak ile formatın çok farkı var mı?

fortBoys

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 R5 5600X
YKS süresince 3 4 ay bilgisayarı kapatmıştım. Şimdi tekrar açtım ve 2 TB alanın tamamen doldurduğumu hatırladım. Bilgisayarda 30'dan fazla oyun yüklüydü. Hatta C diskinde hiç yer kalmadığı için Windows sürekli uyarıyordu. Bende evde flash olmadığı için ayarlardan sıfırlayayım dedim. Sıfırlamanın performansa veya işletim sistemine az da olsa bir zararı olur mu? İlla format mı atmak gerek? Formatla sıfırlamanın farkını biliyorum yanlış anlamayın. Sadece oyun oynayacak biri olarak gerek var mı bu saatten sonra diye soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ayarlardan sıfırladığında sistemin içinde bulunan sıfırlama dosyasından sıfırlıyor ama normal format ile direkt yeni sistem indiriyorsunuz daha sağlıklı olur normal format.

Sıfırlama PC yı ilk günkü haline getirir herhangi bir zararı olmaz ama formatlarsaniz diski tamamen silip herşeyi tamamen yeniden yüklersiniz. Nedense böyle yapınca bana daha iyi oluyormuş gibi geliyor PC herşeyden temizleniyor sanki yeni almışım gibi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…