Çözüm Aygıt sürücüsü kurulumunda hata

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Simkin

Hectopat
Merhabalar. Bugün yeni ekran kartı aldım. Ekran kartını taktım, hatta yeni güç kaynağı aldım onla beraber taktım bilgisayarı açtım ekran kartının cdsini taktım, driverı yüklemeye başladım, kurulum başlayınca 1-2 saniye sonra aygıt sürücüsü kurulumunda hata diye bir hata veriyo. İnternetten buldum driverını onda da aynı hatayı veriyo. Doğru işletim sistemininkini kuruyorum fakat olmuyo. Ayrıca bilgisayar ekran kartını görmüyo ama ekran kartı çalışıyo fanı falan dönüyo yani takma kısmında bir problem yok. Ekran kartını algılamıyo bilgisayar aygıt yöneticisinde bir tek onboard var, onboard (sanırım onboard, vga standart bağdaştırıcısı yazıyodu)u devre dışı bıraktım gene olmadı. Buna bir çözüm bulursanız çok sevinirim 9 ay taksidini ödeyecem o kartın:(

Belki saçma soru ama ekran kartının elektrik bağlantısını bağladınız mı? (tüm bağlantılarından konuşuyorum)
Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz ve işletim sistemi orijinal mı? İnternete bağlantınız var mı? (update yapabilmesi için son iki soruyu evet ile cevaplamanız gerekiyor). Kart ile birlikte sürüm verildi mi? Bu sürümlerini içinde Windows 7 sürümü var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki saçma soru ama ekran kartının elektrik bağlantısını bağladınız mı? (tüm bağlantılarından konuşuyorum)
Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz ve işletim sistemi orijinal mı? İnternete bağlantınız var mı? (update yapabilmesi için son iki soruyu evet ile cevaplamanız gerekiyor). Kart ile birlikte sürüm verildi mi? Bu sürümlerini içinde Windows 7 sürümü var mı?

Elektrik bağlantısı derken neyi kastediyosun güç kaynağınımı. Güç kaynağı için bi slot yok o yüzden güç kaynağını bağlayamadım zaten. Başka bi sıkıntı olduğunu sanmıyorum zaten kasadan bir şey çıkarmadım sadece ekran kartını, eski ekran kartımı takınca normal bi şekilde çalışıyo zaten. Bu arada eski ekran kartımın driverlarını falan silmedim ondan olabilir mi?

İşletim sistemi orjinal mi ondan emin değilim işte. Ama orjinal sanırım. Ekran kartı vtx radeon hd 7750.
İnternet bağlantım var.
Sürüm verildi benim işletim sistemim için uygun olanıda var fakat olmuyo.

Program ekle kaldırdan hem eski kartın hem de Yeni kartın tüm program ve driverlerini silin.
Aygıt yöneticisine girip Ekran Bağdaştırıcı bölümündeki ne varsa kaldır tıklayın.
Sonra donanım değişikliklerini tara deyip bilgisayarı yeniden başlatın.
Sonra Ekran kartı modelinizi Kartın üstündeki Etikette ne yazıyorsa söyleyin ona göre doğru driveri vereceğim.

VGA standart bağdaştırıcı onboard olmuyor. O, sürücüsü yüklenmemiş olan ekran kartınız oluyor. Donanım kimliğini yollar yazar msınız:

Donanım Kimliği ile sürücüleri bulun

Bir de eski sürücüyü Programlar'dan silin.

O ekran bağdaştırıcılarındaki standart vga ekran bağdaştırıcısında yaptım dediğinizi çünkü orda bir tek o var

O da şu;
Kod:
PCI\VEN_1002&DEV_683F&SUBSYS_23181787&REV_00
PCI\VEN_1002&DEV_683F&SUBSYS_23181787
PCI\VEN_1002&DEV_683F&CC_030000
PCI\VEN_1002&DEV_683F&CC_0300

Bu arada @Murat5038 ekran kartı VTX Radeon HD 7750

Belki lazım olur diye eski ekran kartının donanım kimliğide;

Kod:
PCI\VEN_1002&DEV_5B63&SUBSYS_01541043&REV_00
PCI\VEN_1002&DEV_5B63&SUBSYS_01541043
PCI\VEN_1002&DEV_5B63&CC_030000
PCI\VEN_1002&DEV_5B63&CC_0300

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı