Aygıt yöneticisinde gözükmeyen RTX 3050 Ti ekran kartı

xmtylmz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Aygıt yöneticisinde harici ekran kartım (3050 Ti) birden gözükmemeye başladı. RDR2'de arayüzden oyuna çok geç geçtiğini fark ettim. Ben de Görev Yöneticisi'nden oyunu kapattım. Ardından açıp bir benchmark testi yapayım dedim ve görüntüyü alamadım bile. O an fark ettim bir sorun olduğunu. İnternette bakmadığım yer, girmediğim delik kalmadı sorun çözümü için. Ancak hiçbiri çare olamadı. Müşteri hizmetlerine ulaştım onlar servise yönlendirdi.
Denediğim birkaç çözümü paylaşayım:
-Sürücülerim ve Windows 10'um güncel.
-Ortam değişkenlerini eklemek ya da kaldırmak hiçbir şeyi değiştirmiyor arkadaşlar.
-DDU ile NVIDIA sürücülerini temizlemek işe yaramadı.
-BIOS'umda (A. M. İ.) Ekran kartım gözüküyor.
-Aygıt yöneticisinde gördüğünüz gibi "Gizli Aygıtları Göster" seçeneği aktif olmasına rağmen hiçbir şey yok kartıma dair.
-NVIDIA GeForce Experience, manuel olarak NVIDIA sitesindeki sürücü, ürünümün sürücüler kısmındaki sürücü dahil olmak üzere hiçbir sürücüyü kuramıyorum çünkü kart gözükmüyor.
Şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.

Dosya Ekleri

• EKRAAAAN.png
    EKRAAAAN.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 163
  • WhatsApp Image 2021-09-21 at 12.51.18.jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-21 at 12.51.18.jpeg
    97,2 KB · Görüntüleme: 155
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartımın yeni sürücüsü yüklenemediği için DDU ile kaldırıp temiz kurulum denediğimde de hata almıştım.
Aygıt yöneticisinde ekran kartım gözükmüyordu, donanım değişikliğini tarattırdığım halde gözükmüyordu.
Sonra kasaya bir bakayım dedim ekran kartının soketinin orada ki jelatini sökmemişler. Onu söktüm RAM'leri falan çıkardım, ekran kartını da çıkarıp geri taktım. Bilgisayarı açtığımda aygıt yöneticinde ekran kartım görünüyordu.
Sorunumu böyle çözmüştüm belki temassızlık olabilir.
hocam laptopta böyle bir imkana sahip miyiz bilemiyorum ancak eğer temassızlık olsa biosta da gözükmez miydi?
Dediğiniz tabii ki doğru yalnız BIOS'ta göründüğü için yazılımsal olabileceğini düşündüm.

Son önerim BIOS'tan dahili GPU'yu devre dışı bırakıp ekran kartını söküp takmanız.
mobil cihazda bu dediğiniz olanaklı mıdır? ayrıca biostan dahili gpuyu nasıl devre dışı bırakacağım?

Laptop olduğunu görmedim hocam kusura bakmayın. Cihazın markası nedir?
Asus Tuf Gaming F15 FX506-HE. Dediğim gibi müşteri temsilcisine ulaştım ancak servise yönlendirmek dışında başka bir şey yapmadı.
Sistem geri yükleme yapar mısınız?
Sistem geri yükleme noktası olmadığından yüklenmedi hocam. Sıfırlamayı denediğimde ise hata verdi.
BIOS'u Default yapıp da deneyebilirsiniz.
Dediğiniz bu ise denedim. Ancak işe yaramadı.
Laptop olduğunu görmedim hocam kusura bakmayın. Cihazın markası nedir?
Hocam hala burada mısınız ?

Dosya Ekleri

• default mode.jpeg
    default mode.jpeg
    93,7 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
ASUS TUF Gaming F15 FX506-HE. Dediğim gibi müşteri temsilcisine ulaştım ancak servise yönlendirmek dışında başka bir şey yapmadı.

Sistem geri yükleme noktası olmadığından yüklenmedi hocam. Sıfırlamayı denediğimde ise hata verdi.

Dediğiniz bu ise denedim. Ancak işe yaramadı.

Hocam ASUS'un sitesinden indirin. Sonra güncelleyin.
Buradan graphichse basıp NVIDIA'yı yukleyin.

Hocam ASUS'un sitesinden indirin. Sonra güncelleyin.
Buradan graphichse basıp NVIDIA'yı yukleyin.

Hocam denedim ancak olmuyor.
Şu an NVIDIA canlı destekle konuşuyorum Windows 10 uptadelerindeyiz umarım bu destek sistemi işimi görür.

Hocam laptopta böyle bir imkana sahip miyiz bilemiyorum ancak eğer temassızlık olsa BIOS'ta da gözükmez miydi?

Mobil cihazda bu dediğiniz olanaklı mıdır? Ayrıca BIOS'tan dahili GPU'yu nasıl devre dışı bırakacağım?

Laptop olduğu yeni fark ettim.
ASUS'un kendi sitesniden ekran kartı sürücüsünü farklı bir tarayıcı ile indirin ve kurup deneyin.
Laptopta ekran kartı lehimli olduğu için hiç bulaşmayın en son çare olarak servise gönderin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı