Aygıt Yöneticisinde "Temel görüntü bağdaştırıcısı" Sorunu

Ozan Atlihan

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, yeni topladığım sistemin kurulumunu, Windows ve driver güncelleştirmelerini yaptım fakat aygıt yöneticisine girdigimde “Windows Temel görüntü bağdaştırıcısı sorunu“ yazıyor ve sarı ünlem işareti çıkıyor. Fakat şunu belirtmeliyim ki öncesinde aynı yerde AMD Vega 8 Graphics yazıyordu ve yine sarı ünlem vardı.
  • İşlemci olarak AMD Ryzen 3 2200G kullanıyorum.
  • Ekran kartı olarak ise MSI Geforce 1050 Ti Aero kullanmaktayım.
Belki çok önemli bir sorun değildir ama malum yeni kurduğum bir sistem olduğundan titizliklikle yaklaşıyorum. Şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücünü günceller misin?

Drivers | GeForce
Nvidia'nın sürücüleri güncel ve ek olarak GeForce Experience'i de indirdim o da son sürüm.
İşlemcinizle birlikte gelen Radeon™ Vega 8 Processor Graphics i görmüyor. Buradan gücelleyebilirsiniz
Support page | AMD
Deneyip sonucu payalaşacağım teşekkürler.
İşlemcinizle birlikte gelen Radeon™ Vega 8 Processor Graphics i görmüyor. Buradan gücelleyebilirsiniz
Support page | AMD
Göndermiş olduğunuz linkteki driver'ı yükledim ve aygıt yöneticisindeki " Windows Temel görüntü bağdaştırıcısı " gidip yerine eskisi gibi " AMD Radeon Vega 8 Graphics " geldi sağ tıklayıp özellikler yaptığımda Aygıt durumunda ise şu ifade yazıyor "Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)" .

Son düzenleme:
Kod 43 hatası genelde driver sorunlarından kaynaklandığı gibi eski bios sürümlerinden de kaynaklanır. Anakartınıza ait son bios sürümü yükleyerek tekrar denemenizi tavsiye ederim...

Kod 43 hatası genelde driver sorunlarından kaynaklandığı gibi eski bios sürümlerinden de kaynaklanır. Anakartınıza ait son bios sürümü yükleyerek tekrar denemenizi tavsiye ederim...
BIOS'u kurduğum zaman güncelleştirmiştim.

Şöyle bir şey var Radeon Settings uygulamasına tıkladığımda " AMD grafşk kartınız olmadığı için açılamıyor lütfen doğrusunu yükleyiniz" gibi bir uyarı alıyorum. Resimde göstereyim.
Ekran Alıntısı.PNG

Öncelikle selamlar, yeni topladığım sistemin kurulumunu, Windows ve driver güncelleştirmelerini yaptım fakat aygıt yöneticisine girdigimde “Windows Temel görüntü bağdaştırıcısı sorunu“ yazıyor ve sarı ünlem işareti çıkıyor. Fakat şunu belirtmeliyim ki öncesinde aynı yerde AMD Vega 8 Graphics yazıyordu ve yine sarı ünlem vardı.
  • İşlemci olarak AMD Ryzen 3 2200G kullanıyorum.
  • Ekran kartı olarak ise MSI Geforce 1050 Ti Aero kullanmaktayım.
Belki çok önemli bir sorun değildir ama malum yeni kurduğum bir sistem olduğundan titizliklikle yaklaşıyorum. Şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim.

Daha net görmeniz açısından görsel bırakmayı düşündüm.
aygıt.PNG

d.PNG

@Ozan Atlihan , bios yüklemesi yaptıktan sonra clear CMOS yaptınız mı?
Ya biosunuz işlemcinizi tam olarak tanıyamıyor ya da windowsunuz.
Bu işlemleri yaptıktan sonra bir de ekran kartınızı çıkarıp görüntüyü anakart üzerinden almaya çalışın. Şahsen sizin durumunuzda olsam , biosdan işlemci üzerinde gelen grafik işlemcisini iptal eder MSI Geforce 1050 Ti Aero ekran kartınız üzerinden devam ederdim.

@Ozan Atlihan , bios yüklemesi yaptıktan sonra clear CMOS yaptınız mı?
Ya biosunuz işlemcinizi tam olarak tanıyamıyor ya da windowsunuz.
Bu işlemleri yaptıktan sonra bir de ekran kartınızı çıkarıp görüntüyü anakart üzerinden almaya çalışın. Şahsen sizin durumunuzda olsam , biosdan işlemci üzerinde gelen grafik işlemcisini iptal eder MSI Geforce 1050 Ti Aero ekran kartınız üzerinden devam ederdim.
bahsetiğiniz clear CMOS ne olouyor bilmiyorum.
Peki bu büyük bir sorun mu? yani sorun yaratır mı şimdi veya ileride?

Bios ayarlarınızdan onboard olanı iptal edin. O soketlere birşey bağlamayın. Sistem o vega 8 i devre dışı bıraksın. Sonra da 1050 ti nin sürücülerini güncellersiniz. Probleminiz ortadan kalkacaktır.

@Ozan Atlihan , clear CMOS ; bios ta yaptığınız değişikliklerin tutulduğu yonga nın sıfırlanması işlemidir.Sıfırlama işleminden sonra bios default ayarlara döner. Biosunuzu güncellemişsiniz , tavsiiyem sıfırlama işlemini yapmanız.Bu program kurulumundan sonra pcyi resetlemeye benzer.Genelde bios güncelleme ile birlikte CMOS da sıfırlanır , ancak bazen sıfırlanmayabiliyor.Clear CMOS un nasıl yapıldığını buradan seyredebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı