Aygıt yöneticisinde yeni takılan işlemci gözükmüyor

Karakuz10

Hectopat
Sistemimde E7500 vardı bugün işlemcimi değiştirip Q8400(4 çekirdekli) taktım ama aygit yöneticinde ve DxDiag'ta hala E7500 ve 2 çekirdek gözüküyor. Nasıl düzeltebilirim?

Sistemimde E7500 vardı bugün işlemcimi değiştirip Q8400(4 çekirdekli) taktım ama aygit yöneticinde ve DxDiag'ta hala E7500 ve 2 çekirdek gözüküyor. Nasıl düzeltebilirim?
Hayır, yeniden Windows falan kurmayın. Aygıt yöneticisini açın, işlemciler altındaki bütün aygıtlara tek tek sağ tıklayın ve kaldır deyin. Windows bir sonraki açılışta yeni işlemciyi algılayacaktır.

Bir sıkıntı olur mu başka bir yerde biri böyle yapmış PC'si açılmamış.
Zamanında denemiştim ve bir problem olmamıştı. Siz yine de almanız gereken dosyalarınızı alın. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama duruma göre geri dönüş yapmayı unutmayın.

Hayır, yeniden Windows falan kurmayın. Aygıt yöneticisini açın, işlemciler altındaki bütün aygıtlara tek tek sağ tıklayın ve kaldır deyin. Windows bir sonraki açılışta yeni işlemciyi algılayacaktır.
Yeniden kurun dememin sebebi windowsun tam randımanlı çalışması yeni işlemci takıldıktan sonra. Bu tarz yükseltmelerde en sağlıklısı bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı