Aylar sonra çalışmaya başlayan bozuk WD HDD

Makaleler
110
Mart ayı gibi senelerdir kullandığım WD marka taşınabilir HDD, bozulmuştu.

O HDD'yi bugün deneyeyim dedim. Yaklaşık 6 ay sonra bilgisayara taktığımda çalışmaya başladı. İçinden her türlü veriyi alabiliyorum ya da veri atabiliyorum. HDD'nin mevcut durumu böyle görünüyor. İçindeki her türlü veriyi yedekliyorum şu an. Sonra format atmayı deneyeceğim:

Gerçekten çok ilginç bir durum. Mart ayında bir ihtimal düzelir diye korunaklı bir yere kaldırmıştım. O zaman hiçbir türlü açamamıştım için. Hep hata veriyordu ve disk biçimlendirme bile çalışmıyordu. Dört farklı bilgisayar ve Windows - Ubuntu - macOS işletim sistemlerinde denemiştim.

İlginç bir durum.

İyi ki akıl edip denemişsiniz bir daha

Daha önce çeşitli basit devrelerde başıma geldi bu durum. Devredeki yongalarda ya da kapasitörlerde sorun varsa, bir süre bekleyip tamamen sıfırlanmasını sağlamak işe yarayabiliyor.

Ama HDD'de bunun olması çok çok ilginç. Aynı kablo, aynı bilgisayar, aynı port hatta aynı OS...

Yazılımsal bir sorun çıktı belki de o zaman hocam. Aklıma başka bir şey gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…