Aynı Ağ Üzerindeki Bilgisayarları Kapatma

furkanbayram

Hectopat
Daha fazla  
CMD'de kodlarla aynı ağdaki bilgisayara bağlanabiliyoruz bildiğim kadarıyla ama bende bağlanırken bağlanamadı, bağlantı başarısız tarzı hatalar veriyor. Program dahi kullandım, yine de başaramadım. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nereden böyle bilgiler aklınıza geçiyor bilmiyorum. Hele ki yasadışı, kişi özgürlüğünü kısıtlayacak bir şey yaparsanız; bittiniz. Bırakın böyle şeyleri...

Aynı ağda bence pek sıkıntı cıkmaz bu durumdan ?

Nereden böyle bilgiler aklınıza geçiyor bilmiyorum. Hele ki yasadışı, kişi özgürlüğünü kısıtlayacak bir şey yaparsanız; bittiniz. Bırakın böyle şeyleri...
İyi de bunu kardeşimi kısıtlamak için yapıyorum. Bir şeyi biliyor gibi konuşman beni benden aldı doğrusu... Bilişim okuyorum ayrıca ilgimi de çekiyor CMD kodları yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Komiksiniz, madem bilişim okuyorsunuz bunu da bilmelisiniz. Devir XP devri değil ki siz CMD'den bilgisayar kontrol edesiniz. Kardeşini madem kısıtlayacaksınız, ebeveyn kontrol programları var. Yüklersiniz olur biter. Kaldı ki Windows 8.1.3'le gelen firewall'ı siz CMD ile geçeceksiniz

Merhaba

@furkanbayram bahsetmiş olduğunuz işlem mümkün işletim sisteminin Windows XP, 7, 8, 8.1 olması fark etmez.
Ancak netice itibari ile karşıdaki bilgisayara komut göndermek istiyorsak komut göndereceğimiz bilgisayar üzerinde 1 adet bizimde kullanabileceğimiz administrators grubu üyesi bir kullanıcı olması veya var olan ve karşı tarafın kullandığı kullanıcının administrators grubunun üyesi olması ve bu kullanıcının da şifreli olması gerekmektedir.

Kapatma işlemi için administrators grubu üyesi bir kullanıcı gerekmiyor users grubu üyesi kullanıcıda olur.

Öncelikle yapacağımız işlem CMD de karşı tarafın bilgisayarına oturum açmak olacaktır.

net use \\bilgisayaradi /user:kullaniciadi şifre
net use \\WIN81PC /user:Administrator 12345 gibi
komutu uyguladıktan sonra karşınıza. (The command completed successfully) mesajı gelecektir.

Sonrasında vereceğimiz komut
shutdown -m \\bilgisayaradi -s(shutdown) -r(restart) -t(time) -f şeklindedir.
shutdown -m \\WIN81PC -s -t 1 -f

Bu komut ile karşıdaki bilgisayardan 1 saniye içerisinde kapanmasını istedik. -s parametresi yerine -r kullanmış olsaydım 1 saniye sonra bilgisayar yeniden başlayacaktı.

Ayrıca bu işlemleri bilgisayar adı değil onun yerine local IP adresi ilede yapabilirsiniz.

Ek olarak oturum açmış olduğunuz bilgisayar üzerinde
Komut istemindeyken
Kullanıcı oluşturma. Kullanıcının grubunu değiştirme.
Registry bilgilerine kayıt ekleme. Birçok işlemi de yapmanız mümkün.
Netice itibari ile CMD bu işin temeli ve merak göstermeniz oldukça güzel.

Windows yokken DOS vardı.

Son düzenleme:
Çalıştır>cmd (Yönetici olarak)
Kod:
shutdown -i
karşına çıkan pencereye, ekle butonuna basarak kapatmak istediğin IP'yi gir veya adını, seçenekler kısmından ister kapat ister yeniden başlat.

Merhaba hocam konuyu hortlatıyorum am
Hocam merhaba konuyu hortlatıyorum ama dediklerinizi yaptık ilk kod oldu ama shutdown komutu girince erişim engellendi 5 diyor ne yapmalıyım

İşlemleri yapmış olduğunuz işletim sisteminin home sürüm olduğunu düşünüyorum.
Eğer doğru ise çözümü olarak linkteki videodaki işlemleri uygulayarak tekrar deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…