Aynı altyapıya bağlı olan internetler farklı ping değeri veriyor

SunShine0

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X 3.4GHZ 36MB AM4 65W
Biostar B550MH 4000Mhz OC S+V+GL DDR4 AM4 (mATX)
Inno3D RTX4060 Twin x2 OC 8GB 128Bit GDDR6
GSKILL RipjawsV 16GB (2x8) Siyah 3200MHz DDR4 CL16
Merhaba arkadaşlar, kendim Vodafone Net kullanıyorum(TT altyapısı) aldığım ping 49ms civarı, dün internet gitti komşuya bağlandım internet için hız testi yapayım derken komşumun ping değerinin 9 8'lerde dolaştığını gördüm. Anlamadığım nokta, aynı altyapıdan 2'si de internet almasına rağmen arada nasıl olur da 40ms bir fark olur? Bunu nasıl çözebiliriz? Türk Telekom'a geçmek istemiyorum, bana göre paketleri diğerlerine göre gereksiz pahalı. Türk Telekom'a geçmeden bu Ping'i nasıl alabilirim? Sonuçta aynı altyapı; saçmalık gerçekten şu görüntü.

Dosya Ekleri

• IMG_0304.jpeg
    141,8 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_0303.jpeg
    136,4 KB · Görüntüleme: 47
Altyapı sadece sokakta gördüğümüz saha dolabı veya eve gelen kablodan ibaret değildir. Arka planda kullanılan cihazlar, bağlantılar vs. var.

Veriniz TT tarafından Vodafone teslim edilir. Ardından bunu ilgili sunucuya ulaştırır. Buradan şunu rahatlıkla anlayabilir ki Vodafone'un bölgenizdeki yönlendirmesi rezalet. Firma iyileştirme yapmadıkça düzelmez.

Peki Millenicom veya TurkNet'te de aynı problemi yaşama sorunum var mı? Taahhüt bitince birine geçmeyi düşünüyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…