Benim bildiğim sadece aynı GPU'lar olmalı, yoksa çalışmıyor. Mining için bu durum geçerli midir bilemeyeceğim.
Kazımda işlemciye çok abanmana gerek yok, Pentium işlemci bile işini görür. 4 GB RAM gayet yeterlidir.
PSU konusu alacağın kartların TDP değerine göre değişir, bunun net cevabı olmasa da tavsiyem 1200W kaliteli bir PSU alman olacaktır. Bu sayede orta halli mining rig kurabilirsin gibi.
Şu anki kartlarının MH/s değerini topla ve bu siteden hesapla:
Find out what your expected return is depending on your hash rate and electricity cost. Find out if it's profitable to mine Bitcoin, Ethereum, Litecoin, DASH and more. Do you think you've got what it takes to join the tough world of cryptocurrency mining?
3060 alacaksın ama mining için mantıklı olmaz hocam, yarı yarıya düşürüldüğü için pek Kar'ın olmayacaktır. Onun yerine mining sürümünü bekleyebilirsin, benzer fiyata satılacağını düşünüyorum. Hem bu sayede benim gibi 3060 almayı bekleyen oyuncular kart alabiliriz. Hem de size özel çıkarılan kartlar ile mining yapabilirsiniz ve onlarda herhangi bir kısıtlama olmayacağı için karlı çıkarsınız.