Aynı anda 2 mönitör kullanmak zararlı mı?

DjeromB.

Kilopat
Makaleler
1
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Topladığım sisteme geçici olarak ilk topladığım zaman 1ms 75 HZ TN panel LG mönitör almıştım. Şu sıralar yeni bir mönitör alma durumundayım. Alacağım mönitör AOC 24G2U 1ms 144Hz IPS panel. Display Port ile ekran kartımla bağlantısını yapacağım 144Hz performans için. Sorum şu olacak. Eski mönitörümü de ikinci ekran olarak kullanabilir miyim? Kullanabilirsem bunu nasıl yapabilirim hangi tür bağlantı ile bağlamam gerekir. Bir de ikinci mönitör 75 Hz asıl mönitör 144 Hz bu bir performans kaybına neden olur mu ikisini aynı anda kullansam? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanabilirsin . HDMI ile yapabilirsin , bence perfonmas kaybı olmaz.

Öncelikle ekran kartının iki monitörü besleyecek güçte olması gerekir. Hangi yuvalardan ekran görüntüsü alırsın bu ekran kartına bağlı. İkiside farklı Hz lerde çalışabilir. Performans kaybı yaşayacağını sanmıyorum.

Ekran kartım RTX 2060. 144Hz olan monitör ü Display Port ile eski 75 Hz olan mönitörü HDMI ile bağlamayı düşünüyorum. Bir de bağlantıyı bu şekilde yaparsam mönitörlerden farklı görüntüleri alabilir miyim? Örneğin ana monitör ile oyun oynarken aynı anda diğer monitörden YouTube'da video oynatabilir miyim? Bir de bu durumda mouse kontörlü nasıl olacak bir ekrandan diğerine nasıl geçecek. Teşekkürler

Geçer ama diğer ekranda tıkladğınız zaman oyunu alta atacaktır.

Ekran çözünürlüğü seçeneklerinden ekranı genişlet seçeneğini seçersen aynı anda oyun ve YouTube yapabilirsin. Fakat oyun ayarları da uygun şekilde olmalı. Mouse ise iki ekranda tek ekran gibi çalışıyor. Fakat diğer ekrana tıkladığında oyun simge durumuna geçiyor.

Son düzenleme:
Konuyla ilgili fakat bir o kadar da alakasız olacak ama iki tane HDMI girişli monitörü ikisinden de HDMI girişinden görüntü alabilecek şekilde kullanabilir miyiz? Ekran kartında da 2 adet HDMI girişi bulunmakta. Herhangi bir sorun çıkartır mı? İlla ikisini de farklı girişlerden mi görüntü alacak şekilde bağlamalıyız?

Cevaplarınız için teşekkürler. Peki oyunun simge durumuna küçülmemesini sağlayabilir miyiz yoksa bu bir art mı illa küçülcek mi? Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…