Aynı anda 4 kişinin kullanabileceği bilgisayar toplama

Makaleler
24
Arkadaşlar merhaba, daha önce sistemimi Vega 64'e yükseltmekle alakalı bir konu açmıştım. Yükseltmelere başlamıştım ve ortaya şu şekilde bir sistem çıktı:
  • Intel Xeon E5 2650 8C/16T (MC i7 7700/R5 2600 dengi)
  • Kllisre X79M M.2 anakart.
  • Hewlett-Packard 24 GB DDR3 ECC reg sec RAM.
  • ASUS RX570 Expedition 4 GB (bu değişmedi)
  • Lite-on 256 GB NVMe SSD.
  • sharkoon Pure steel argb TG kasa.
  • Corsair CX750M PSU.
Şimdi bu sistemi 4 kişinin aynı anda GTA samp, Minecraft, Fortnite, ETS 2, LOL, CS:GO gibi oyunları 720P High ayarlarda oynayabileceği şekilde yükseltmem gerekli. Aklımda şöyle bir sistem var:
  • Intel Xeon E5 2650 V2 8C/16T (MC i5 9600K/R5 3600 dengi (+ - %10))
  • Kllisre X79M M.2 anakart.
  • Hewlett-Packard 24 GB DDR3 ECC reg sec RAM.
  • Gigabyte Vega 64 8 GB blower.
  • Lite-on 256 GB NVMe SSD.
  • western digital Blue 2TB HDD.
  • sharkoon Pure steel argb TG kasa.
  • Corsair CX750M PSU.
Bu sistem sizce nasıl olur? Kişi başı bu oyunları oynatabileceğini düşünüyorum, R3 1200-RX460 ikilisine yakın bir performans verir herhalde kişi başı.
Tabii bir de ekipman işi var, onun için de 5M migros'ta 52TL'ye satılan Rampage X-rapier fare (bir tane aldım beğendim) ve 38TL'ye satılan Everest KB-410 klavyeden (hissiyatını beğendim) alacağım. Monitör ve kulaklığı nasıl halledeceğim bilmiyorum. Ne düşünüyorsunuz? İyi günler dilerim hepinize.

Son düzenleyen: Moderatör:
Blower ekran kartı 4 kişinin kullanımına karşın ısınacaktır eğer su soğutmalı Blower ise ayrı.

Monitör konusunda Display Port girişi olan monitörlere yönelmeni öneririm zira kartta 3 DP 1 HDMI çıkışı var.
Dönüştürücü ile uğraşmaman için söylüyorum.

4 farklı depolama diski alsan daha iyi olur çünkü
Windows sistemleri ve sesler karışmasın.

Ses çıkışı içinde ses kartı alman lazım.

Bu kadar uğraşmak ve masraf etmek yerine iki farklı PC toplayıp ikiye bölmen daha kolay olur.
Yapacağın masrafa küçük M-ATX bir sistem toplayabilirsin.

Blower ekran kartı 4 kişinin kullanımına karşın ısınacaktır eğer su soğutmalı Blower ise ayrı.

Monitör konusunda Display Port girişi olan monitörlere yönelmeni öneririm zira kartta 3 DP 1 HDMI çıkışı var.
Dönüştürücü ile uğraşmaman için söylüyorum.

4 farklı depolama diski alsan daha iyi olur çünkü
Windows sistemleri ve sesler karışmasın.

Ses çıkışı içinde ses kartı alman lazım.

Bu kadar uğraşmak yerine iki farklı PC toplayıp ikiye bölmen daha kolay olur.
DP'yi DVI-D'ye dönüştürmeyi düşünüyorum. Dönüştürücüler elimde var, tanesi 8TL'ye aldım. Blower karta Arctic termal macun uygulamayı düşünüyorum, fan %100 iken 80 derecenin altında olması (yazın) yeterli. Ana işletim sistemini VMware ile böleceğim, 3 sanal işletim sistemi olacak. Her client'e USB çoklayıcı ve ses kartı sipariş ettim, onlarla çözeceğim bağlantı sorununu. Şu anda elimdeki parçalarla ekipman olarak şöyle bir şey ortaya çıktı:
Ana Bilgisayar
  • Logitech G810
  • Logitech G703
  • HyperX Cloud II
  • Philips 190B TFT 75Hz SRGB
Client 1
  • Rampage KM-R1 Klavye
  • Rampage X-Rapier Mouse
  • OEM Stereo Kafaüstü Kulaklık
  • Monitör: ???
Client 2
  • Motospeed CK104 RGB Mekanik Klavye
  • Bloody A9 Fare
  • OEM Stereo Kafaüstü Kulaklık
Client 3
  • Logitech G105 Klavye
  • Logitech G300s Fare
  • Kulaklık: ???

Direkt ikinci el DP monitör alsan daha iyi.
Klavye ve fare dediğin gibi ucuzlar yeterli ancak 4 adet ses kartı için 8 adet klavye ve fareler için lazım.
Bu kadar USB portunu nasıl sağlayacaksın?

Bir de sana büyük bir depolama lazım.

Direkt ikinci el DP monitör alsan daha iyi.
Klavye ve fare dediğin gibi ucuzlar yeterli ancak 4 adet ses kartı için 8 adet klavye ve fareler için lazım.
Bu kadar USB portunu nasıl sağlayacaksın?

Bir de sana büyük bir depolama lazım.
Depolama olarak alacağım 2TB HDD'nin yanında 1TB daha HDD'm var. USB portlarını harici güç alan çoklayıcıyla sağlayacağım. Çoklayıcıların ikisi geldi deneme yaptım. DP monitörler pahalı geldi, 22 inçlik ikinci el kıytırık Asus'lardan alacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı