Aynı Anda İki Bölüm Okunabilir Mi?

Umut Diker

Megapat
Yer
Uşak
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba, ben lise son öğrencisiyim. Ben inşaat mühendisiliği ve elektrik elektronik mühendisliğini aynı anda okumak istiyorum, bu mümkün mü? Aralarında ortak ders çok ve iş bulma olanağım daha çok yükselir diye düşündüğüm için aynı anda bitirip iki diploma istiyorum, böyle bir şey yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık öğretim ve örgün öğretim olarak okuyabilirsin. Aynı anda alamazsın. Örgün biter açık öğretiminkini alırsın yada açık biter örgün öğretiminkini. Ama örgün okurken diğer yıl açıköğretim okursan farklı dilimlerde alırsın diplomalarını.

Çift ana dal diye bir şey var. Mesela yazılım ile makineyi aynı anda okumak. Ama pek bir bilgim yok.

Çift anadal gibi programlar var bir de elektrik-elektronik mühendisliği okuduktan sonra yüksek lisans yaparsan - ve daha sonraları doktora- çalışmalarını bu iki mühendisliğin kesişim noktasında yapabilirsin. Bunun gibi çok örnek var. Mesela Evrim Ağacının kurucularından Çağrı makinadan mezun ama evrimsel biyoloji ile makinanın kesişim alanında çalışmalar yapıyor şu anda. Robotlarla ilgili çalışmalar yapıyor yani. Bunun gibi bir çok örnek var. Hukuk okuyup astronomiyle birleştiren ve uzay hukukçusu olanlarda var. Bir sürü var.

Merhaba hala bu forumu kullanıyor musunuz bilmiyorum ama bende sizin durumunuzdayım şu anda ne yapıyorsunuz bende sizin gibi elektrik elektronik mühendisliği ve inşaat mühendisliği okumak istiyorum ne yaptınız acaba bilgilendirebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…