Aynı anda iki programlama dili öğrenilir mi?

paiser

Decapat
Daha fazla  
Şu anda hem Python hem de JavaScript öğreniyorum.
Tek tek mi öğrenmeliyim yoksa iki dili aynı anda öğrenmekte bir sıkıntı çıkmaz mı?

İkisini birden öğrenebilirsin ama ağır da olabilir. Önerim hangi alanda yürüyeceksen o alana dair bir dil öğrenmen. Zaten bir dilde belli bir bölümü geçince yani if else, function gibi kısımları öğrenince her dilde benzer. Sadece syntax farklı.

İkisini aynı anda öğrenmek sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum fakat farklı yazım şekilleri olduğu için kafan karışıp yanlış şeyler kodlayabilirsin.

Tek tek öğrenmek daha faydalı. Zaten hali hazırda yazılım kendi içinde çok benzer. Ayrıca Python ne için öğrenmek istiyorsunuz ? Javascript öğrenmeni tavsiye ederim önce çünkü Python zaten daha kolaya indirgenmiş bir dil. Ayrıca benim bildiğim ve gördüğüm kadarıyla bir kaç dili belli seviyede bilmektense, tek dilde "master" olabilmeye yönelmek daha çok iş kapısı ve çıkış yolu açıyor. Kesin bir bilgi değildir, deneyimimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…